Poglavarstvo podržalo donošenje GUP-ova za Zagreb i Sesvete

Zagrebačko gradsko poglavarstvo podržalo je danas odluke o donošenju Generalnih urbanističkih planova za Grad Zagreb i Sesvete zajedno s amandmanima, a o kojima će Zagrebačka gradska skupština odlučivati na sjednici 10. srpnja. L

Poglavarstvo je također usvojilo izmjene zaključka o kriterijima za sanaciju bespravne socijalne stambene izgradnje pri izradi prostornih planova Grada Zagreba. Njima se utvrđuje da će bazno stanje biti ono zatečeno do 10. srpnja ove godine prema

orto-foto snimci (iz zrakoplova) iz tog mjeseca. Time će se stvoriti pretpostavke za moguću legalizaciju bespravno sagrađenih objekata socijalno najugroženijih građana na rubnim područjima Grada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poglavarstvo je prihvatilo i zaključak kojim se Gradski zavod za planiranje razvoja Grada i zaštitu okoliša u suradnji s Gradskim uredom za prostorno uređenje, graditeljstvo, stambene i komunalne poslove i promet, te Komorom inžinjera i arhitekata Zagreba obavezuje da u roku šest mjeseci od primjene GUP-ova podnesu izvješća o njihovoj primjeni s prijedlogom eventualnih izmjena i dopuna.

Amandmanima na Konačni prijedlog odluke o donošenju GUP-a za Grad Zagreb predviđa se, među ostalim, lokacija za potrebe tehnološkog parka u Petruševcu, utvrđuje zona budućeg biomedicinskog središta Medicinskog fakulteta na Šalati, zemljište južno od KBC Šalata i zapadno od ŠRC Šalata kao javni park, te određuje stambena namjena na području Sv. Klare prema orto-foto snimci koja će se napraviti kroz ovaj mjesec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara