Pogledajte dirljivi video koji je američki tinejdžer s bolesnim srcem objavio tjedan dana prije svoje smrti

Screenshot: YouTube

TEŠKO bolestan tinejdžer iz Teksasa, 18-godišnji Ben Breedlove koji je tri puta prevario smrt unatoč tome što je bolovao od opasnog srčanog poremećaja, na Božić je nažalost preminuo od posljedica srčanog udara.

No, prije smrti Ben je na YouTubeu objavio video u kojem priča svoju priču i opisuje vizije koje je doživio. Na snimci 18-godišnjak u tišini sjedi u polumračnoj sobi, a svoju priču gledateljima prenosi putem ispisanih kartica.

Video naziva "Ovo je moja priča" 18-godišnjak je objavio tjedan dana prije svoje smrti, 18. prosinca. Prvi dio snimke kojoj na internetu sve brže raste popularnost od danas je pogledan više 476 tisuća puta. Facebook i YouTube preplavljeni su s posvetama prerano umrlom mladiću.

Prvi put sa  smrću se susreo kada je imao samo četiri godine

Opisao je kako mu je bilo odrastati s bolešću srca, kako je tri puta prevario smrt, ispričao je i svoje doživljaje na granici života i smrti te rekao kako se osjećao kada je vjerovao da će napustiti ovaj svijet.

Zbog toga što je bolovao od hipertrofične kardiomiopatije, stanja zbog kojeg je jedan dio srca deblji od drugog, što srčanom mišiću otežava pumpanje krvi, Ben se sa smrću prvi puta susreo kada su mu bile svega četiri godine.

Drugi put takvo je iskustvo imao u 14-oj godini i zadnji put prije manje od mjesec dana, šestog prosinca kada je u školi izgubio svijest, a probudio se okružen djelatnicima hitne pomoći koji su ga htjeli oživljavati uz pomoć defibrilatora.

U videu Ben opisuje upravo ta iskustva, kao i snažnu bijelu svjetlost koja ga je, prvi put kada ju je ugledao, učinila smirenim, a priča i o trenutku kada je u bijeloj sobi odjeven u odijelo stajao pored svog omiljenog pjevača, repera Kid Caudija.

"Tada sam pogledao u ogledalo, bio sam ponosan na sebe i čitav svoj život i sve što sam učinio. To je bio NAJBOLJI osjećaj.", napisao je Ben na jednoj od Kartica.

O bijeloj svjetlosti koju je prvi puta ugledao kada su mu bile četiri godine napisao je: Nisam mogao maknuti pogled s nje, i nisam mogao a da se ne nasmijem. Uopće nisam imao briga i ništa drugo na svijetu nije bilo bitno."

Jedino zbog čega je Ben žalio bilo je to što nije mogao biti poput ostale djece i bezbrižno se igrati te baviti sportom i što je propustio taj dio života.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara