KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Pogledajte kako splitski svećenik urla na policajca: Bože, kazni ga na moj zahtjev

Pogledajte kako splitski svećenik urla na policajca: Bože, kazni ga na moj zahtjev
Foto: Index.hr

U SPLITSKOM predgrađu Sirobuja u nedjelju su se na blagdan Cvjetnice počeli okupljati vjernici, a na zamolbu policije, koja ih je pri dolasku pred crkvu podsjećala na mjere zaštite od epidemije koronavirusa, oni su se razišli i vratili u svoje domove, potvrdili su u splitskoj policiji.

Dolazak policije nije se svidio župniku Josipu Delašu. Njegovo urlanje pred crkvom snimljeno je, a Index je došao u posjed te snimke.

"Bože, je l' čuješ, kazni ga na moj zahtjev", vikao je svećenik ispred crkve na muškaraca koji je, neslužbeno doznajemo, policajac u civilu.

"Bog je ljubav, nije mržnja", pokušavali su ga smiriti.

Nakon incidenta reagirao je i nadbiskup Marin Barišić. Obavio je razgovor sa župnikom i zatražio ispriku za ovakvo ponašanje.

Delaš je priznao kako je on pozvao vjernike da dođu na misu za blagdan Cvjetnice, jer smatra da i u crkvi ljudi mogu biti raspoređeni na udaljenosti od dva metra kako to propisuju mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite.

"Ja sam pozvao vjernike na misu u crkvu sv. Leopolda Bogdana Mandića u Sirobuji i uvijek ću pozivati da dođu oni koji mogu", rekao je jučer.

Po njegovim riječima, i u crkvi se može napraviti raspored vjernika tako da oni budu udaljeni jedan od drugog dva metra.

"Pred crkvom uoči predviđenog početka mise okupilo se više desetaka vjernika, ali oni nisu ušli u crkvu pošto ih je policija u tomu onemogućila", rekao je Delaš.

Najavio je i da će služiti misu na Uskrs.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara