Pogledajte slike s gradilišta: Kinezi će izgraditi bolnicu za samo šest dana

Pogledajte slike s gradilišta: Kinezi će izgraditi bolnicu za samo šest dana
Foto: EPA

KINEZI će u Wuhanu izgraditi novu bolnicu i to za samo šest dana! I BBC se u tekstu u kojemu piše o tome pita kako je to moguće.

Prema pisanju lokalnih medija, bolnica se gradi na zemljištu veličine 25 tisuća kvadratnih metara te će moći primiti oko tisuću pacijenata. Dosad je potvrđeno 1400 oboljelih i 41 smrtni slučaj od koronavirusa. Najmlađa oboljela osoba je dvogodišnja djevojčica, a najmlađi umrli je 36-godišnjak.

Sličit će bolnici kakva je izgrađena u Pekingu 2003. godine kada su se Kinezi borili s virusom SARS-a.

"Velika karantena"

Cijela bolnica će biti jedna velika karantena, otkriveno je.

"Kina je poznata po tome da sve može brzo srediti ako se radi o tako važnim projektima", izjavio je jedan kineski dužnosnik.

Podsjetio je da je 2003. godine bolnica u Pekingu izgrađena za samo sedam dana te da je Kina sposobna mobilizirati sve potrebne resurse odmah bez problema s birokracijom ili financijskom konstrukcijom.

Na izgradnji bolnice u Pekingu radilo je oko 4000 ljudi dan i noć. Lokalni mediji prozvali su je čudom u povijesti medicine. Imala je prostoriju za rentgen, prostoriju za CT, laboratorij i odjel intenzivne njege. Svaka bolesnička soba imala je vlastitu kupaonicu.

Dužnosnik je dodao kako će odmah u pomoć biti pozvani svi inženjeri iz cijele zemlje kako bi bolnica u Wuhanu bila gotovo na vrijeme. "Kina je dobra u tome. Naši inženjeri grade nebodere brzo. To je nešto teško shvatljivo zapadnom svijetu. Ali mi to možemo", dodao je.

Što se tiče medicinske opreme za bolnicu, nova bolnica posudit će je iz drugih lokalnih bolnica ili naručiti iz tvornica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara