Pogledajte što je Željka Markić rekla na suđenju Bandiću

Pogledajte što je Željka Markić rekla na suđenju Bandiću
Foto: Hina

NA SUĐENJU zagrebačkom gradonačelniku danas je svjedočila Željka Markić.

Podsjetimo, Bandiću je danas počelo suđenje u aferi Štandovi za pogodovanje udruzi U ime obitelji kojoj je besplatno ustupio gradske štandove i time, prema tvrdnjama tužiteljstva, Zagreb oštetio za 300 tisuća kuna.

Na klupu za svjedoke sjela je Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji. Uoči suđenja obratila se novinarima. 

"Sastanak s Bandićem trajao 7 i pol minuta"

Markić je svjedočila da je Bandića pitala za sponzorstvo.

"Krajem kolovoza 2014. godine zatražili smo sastanak s Bandićem kako bismo ga pitali može li nam sponzorirati plakate, štandove, kao što smo to zatražili od drugih gradonačelnika i načelnika. Osim s Bandićem razgovarala sam i s ljudima iz njegova ureda", rekla je Željka Markić.

Kazala je kako je sastanak s Bandićem trajao sedam i pol minuta.

"Iznijela sam mu svoje molbe. Rekla sam da nam trebaju besplatni štandovi. Pitala sam ga može li to Grad sponzorirati, a on je rekao da može. Nismo razgovarali o tome kako bi Grad to podmirio", kazala je Markić. 

Rekla je i da se ne sjeća je li nakon tog sastanka razgovarala s Bandićem do početka akcije.

"Sve smo račune poslali Gradu"

"Moguće je da jesam, no znam da sam sve rješavala elektronski s njegovim uredom. Vjerujem da je bio upoznat s mojom komunikacijom s Ivicom Lovrićem i Zdravkom Palac. Bilo je prijepora oko izgleda letka. Oni su htjeli da grb Zagreba bude veći, a mi smo htjeli da bude manji. Na kraju smo našli kompromis", kazala je Markić.

Dodala je kako su oni od Tržnica zatražili da im dostave štandove, a da je Grad to trebao sponzorirati.

"Mi nismo zatražili najam štandova jer za to nismo imali novca. Bilo je 700.000 letaka, 4000 plakata. Ne znam koliko je to koštalo, sve smo račune dostavili Gradu Zagrebu. Mi smo na sastanku tražili materijalnu potporu, ali nismo razgovarali na koji način će to biti realizirano", kazala je Markić.

Bandić o Željki Markić: Nek puši kurac

Prije svjedočenja Željke Markić, u sudnici su puštani tajno snimljeni razgovori između pročelnika za kulturu Ivice Lovrića, suoptuženog u aferi Štandovi, gradonačelnika Milana Bandića, Željke Markić i drugih. 

Bandić o Markić, najblaže rečeno, nije govorio biranim riječima. 

U jednom od preslušanih razgovora Bandića i Lovrića zagrebački gradonačelnik u jednom trenutku govori: "Mogu li te nešto zamoliti, kad imaš moj mandat, kad treba nekome jebati majku, odreži ga da mi ne ide na živce. To što ona zna o politici, ja sam već zaboravio. Ona bi kokošarila, a s njim nema kokošarenja. Ona će biti partner ili neće biti partner. Ona bi politiku provodila preko njihovih leđa i dobit će karu... Plakati idu po cijeloj Hrvatskoj, reci joj da ja želim biti partner, a ne miš", govori Bandić.

U jednom od sljedećih poziva u kojem Lovrić prenosi zahtjeve Željke Markić Bandić oko natpisa na plakatima o njoj kaže sljedeće: "Reci što ova sad komplicira. Nek radi sama i nek puši kurac. Jesam ti rekao kako to može ići? Skini mi je s kurca."

S Bandićem Lovrić inače često komunicira i preko Bandićevog vozača. 

I Bandićevi suoptuženici su nakon čitanja optužnice ustvrdili da se ne osjećaju krivima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara