Pojačan je promet na cestama, očekuju se gužve i kolone

Pojačan je promet na cestama, očekuju se gužve i kolone
Foto: FAH

POJAČAN je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a zbog radova i privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta moguće su poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni, izvijestio je ujutro Hrvatski autoklub.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici i Gorskom kotaru pa vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog redovitog održavanja 27./28. 5. i 28./29. 5. od 22 do 6 sati ujutro za sav promet bit će zatvoren tunel Pećine na DC404 u Rijeci.

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima iz HAK-a savjetuju da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa.

Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila iz HAK-a upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

U prekidu katamaranska linija Rijeka - Rab - Novalja

U prekidu je katamaranska linija Rijeka - Rab - Novalja pa nema ni polaska iz Novalje 28. svibnja.

Od ponedjeljka, 25. svibnja, Jadrolinija plovi prema novom redu plovidbe koji možete pronaći na linku https://www.jadrolinija.hr/red-plovidbe/lokalne-linije-2020-.

Jadrolinija početak plovidbe na komercijalnim brzobrodskim linijama Dubrovnik - Korčula - Hvar - Bol i Split - Hvar odgađa na 19. lipnja.

Privremeno se obustavlja plovidba državne trajektne linije Sumartin - Makarska i obratno te se reducira broj polazaka na državnoj trajektnoj liniji Supetar - Split i obratno.

Zbog velikog interesa teretnih prijevoznika Jadrolinija nastavlja s plovidbom Zadar - Ancona po istom redu plovidbe. Linija je namijenjena isključivo teretnim vozilima.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara