KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Pojačane kontrole u zadarskim domovima i socijalnim ustanovama, nema propusta

Pojačane kontrole u zadarskim domovima i socijalnim ustanovama, nema propusta
Pripadnici Stožera civilne zaštite Zadarske županije Foto: Marko Dimić/PIXSELL

NAKON pojačane kontrole u trima zadarskim ustanovama nisu uočeni propusti i nedostaci u postupanju propisani uputom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, priopćeno je danas iz zadarskog Županijskog stožera civilne zaštite.

Pojačanu kontrolu proveo je tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprečavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi, i to u Domu za starije i nemoćne osobe Zadar, Domu za odrasle osobe Sv. Frane u Zadru i Domu za odrasle osobe Zemunik.

Nema novozaraženih

U priopćenju se navodi i kako drugi dan zaredom na zadarskom području nema novozaraženih osoba koronavirusom pa je ukupan broj oboljelih i dalje 81. U samoizolaciji je 478 osoba, a nadzor je istekao za 2027 osoba. Do sada su testirane 674 osobe, a čekaju se rezultati 14 uzoraka.

Na odjelu zadarske Opće bolnice za covid šestero je pacijenata i više nitko nije na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu liječi se sedmero pacijenata s lakšim simptomima.

U posljednja 24 sata djelatnici zadarske policije evidentirali su 89 osoba bez valjanih propusnica.

Ukinute propusnice unutar županije

U skladu s odlukom o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Zadarske županije, propusnica je potrebna samo za odlazak u drugu županiju.

Od danas, na temelju odluke o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka Nacionalnog stožera civilne zaštite, stanovnici Zadarske županije bez e-propusnice mogu putovati diljem županije, uključujući i otoke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara