Pokajali se otmičari zaštitara Sokol Marića: "Na krivi način rješavao sam stvari"

ISPRED suca Zdenka Konjića, 25-godišnji Josip Noršić te 27-godišnji Kristijan Gregurić, skrušeno su priznali krivicu za otmicu i krađu 2.8 milijuna kuna. Naime, Noršiću i Greguriću sudi se zbog otmice kombija Sokol Marića u kojem je bilo 2,8 milijuna kuna, kao i za otmicu zaštitara Gorana Safića.

Podsjetimo, dostavno vozilo marke Mercedes Sprinter, u vlasništvu zaštitarske tvrtke Sokol Marić, zajedno je sa 29-godišnjim Safićem i novcem oteto na Meštrovićevom trgu, gdje je u poslovnicu Zagrebačke banke dostavljan novac. Vozilo je ubrzo pronađeno na Sajmišnoj cesti, no u njemu nije bilo ni novca ni otetog zaštitara. Safić je pronađen sljedećeg dana oko 23 sata na Slavonskoj aveniji, oko 200 metara od benzinske postaje blizu skretanja za Ivanju Reku. Imao je vreću na glavi i bio je vezan lisicama. Također, bio je izudaran po cijelom tijelu te mu je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju.

Ispričavam se za bol

"Ispričavam se svojoj obitelji za svu bol i sramotu koju sam im nanio", kazao je danas na sudu Gregurić pravdajući se kako je to učinio zbog loše imovinske situacije u obitelji. Davajući iskaz i kajući se, Gregurić se vidljivo tresao, a ponovio je više puta kako nisu imali namjeru ozlijediti otetog zaštitara. U svom emotivnom iskazu Gregurić je rekao kako je u pritvoru imao vremena o svemu razmisliti, te da ovako nešto nikada više neće ponoviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na krivi način rješavao sam stvari", kazao je Gregurić dodajući kako je u pritvoru shvatio koliko znači ljudska sloboda. Noršić koji je bio mozak operacije, poveo za primjerom Gregurića, te se i on pokajao, priznavši zlodjelo. Kao i Gregurić rekao je kako nikada više neće ponoviti ništa slično.  Tužiteljstvo je nakon iskaza okrivljenih kazalo kako je Gregurićevo priznanje kao i kajanje bilo iskreno, za razliku od Noršića, koji se prema njihovom mišljenju, pokajao samo radi manje kazne. 

Danas popodne očekuje se i presuda, a razbojnicima prijeti od minimalno tri do maksimalnih 12 godina zatvora.

I.Ć.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara