Pokraj Petrinje poginuo 18-godišnji lovac: Nagazio na minu pa preminuo ocu na rukama

JUTROS je tijekom organiziranog lova u mjestu Župić pokraj Petrinje poginuo 18-godišnji lovac, pripadnik lovačke udruge "Srna".

Dino Koljaja je oko 10 sati ušetao nagazio na eksplozivnu napravu i poginuo. Četvorica njegovih kolega lovaca su prošla bez ozljeda. Iako policija to područje vodi kao "minski sumnjivo", navodno nigdje ne postoji oznaka.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Koljaja je na PROM minu nagazio pokraj grmlja koje se nalazi samo oko 200 metara od ceste te kako je mladić preminuo na očevim rukama. Od ostalih se odvojio kako bi pokupio netom prije ustrijeljenog fazana.

"Strašno je volio lov"

"Svi smo u šoku. Za Dinu nije bilo spasa. Umro je ocu na rukama", rekao je jedan od lovaca, Stjepan Horvatinec, dodajući kako se prvo čula snažna detonacija, nakon koje se iznad grmlja počeo izdizati stup dima. "U listopadu prošle godine Dino je položio lovački ispit, ali nije još dobio dozvolu za držanje oružja. Išao je s nama jer je strašno volio lov i htio je ponešto naučiti", ispričao je Horvatinec.

Poginuli mladić je bio učenik srednje Tehničke škole u Sisku te košarkaš KK Petrinja. Zbog njegove tragične smrti odgođena je utakmica između KK Petrinja i KK Labrada Zagreb koja se trebala odigrati u nedjelju navečer.

I.M.
Foto: Pixsell

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara