Pokreće se postupak protiv Kotromanovića zbog privatnog leta na Lošinj

Pokreće se postupak protiv Kotromanovića zbog privatnog leta na Lošinj

Foto: FAH

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa danas na sjednici donosi odluke u predmetima niza dužnosnika. N1 tako javlja da se potupak pokreće protiv Grabar-Kitarović.

U slučaju Zorana Milanovića, Povjerenstvo ne predlaže pokretanje postupka jer smatraju da nema osnove.

Premijer na odlasku se pred Povjerenstvom našao zbog sumnje da je pogodovao rodbini i prijateljima u dobivanju kredita od HBOR-a.

Pokreće se postupak protiv Ante Kotromanovića

Povjerenstvo je odlučilo da se pokreće postupak protiv Ante Kotromanovića, a razlog je put na Lošinj. Zaključak je da je Kotromanović primio dar u vrijednosti 28 tisuća kuna u obliku leta od strane firme koja je zainteresirana za vojarnu kojom upravlja MORH s Kotromanovićem na čelu.

Hotel u kojem je boravio odgovorio je Povjerenstvu da je Kotromanović troškove boravka osobno podmirio kreditnom karticom. U vrijeme putovanja Kotromanović je, kako je odgovorio MORH bio odsutan, odnosno na godišnjem odmoru.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici će također donijeti odluke u predmetima dužnosnika: tehničkog ministra zdravlja Siniše Varge u dva predmeta, tehničkog ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara, zamjenika ministra zdravlja Marijana Cesarika i načelnice Općine Omišalj Mirele Ahmetović (od 13 do 14 sati).

Također će dati mišljenja u predmetima na zahtjev dužnosnika: predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera, te zastupnika u Hrvatskom saboru Roberta Podolnjaka. Povjerenstvo će dati očitovanja u predmetu povjerenika Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Novalje Roberta Badurine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara