pokrenuta molitveno-karitativna akcija "papa - ekumenizam - tolerancija"

Udruga Radio Marija, Hrvatski katolički radio i Hrvatski Caritas pozvali su danas vjernike u Hrvatskoj i BiH na petotjednu molitvenokaritativnu akciju u povodu posjeta pape Ivana Pavla Drugog Hrvatskoj i BiH.

Papa će od 5. do 9. lipnja pohoditi Hrvatsku, a 22. lipnja Banja Luku u Bosni i Hercegovini.

Akcija pod nazivom PET, Papa - Ekumenizam - Tolerancija, trajat će od 25. svibnja do 29. lipnja, izvijestio je glavni koordinator Akcije PET Ivica Relković.

U Hrvatskoj akcija ima dva oblika: karitativni i molitveni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U karitativnom dijelu pozvani su vjernici, ali i svi drugi građani u Hrvatskoj, da iskažu opću solidarnost u povodu Papina pohoda. Svakim pozivom na broj 060/505-505 i praćenjem prigodnih poruka uz Papina putovanja daruje se pet kuna za pomoć najsiromašnijima, o kojima skrbi i do kojih će doći Hrvatski Caritas.

Istodobno - pet tjedana trajat će danonoćna molitva pojedinaca, obitelji, župnih i drugih zajednica. Svi koji se žele javno uključiti javljaju se na telefonski broj ureda Akcije PET i prijavljuju svoj polusatni ili jednosatni molitveni termin. Kad se ispune svi termini, pozivaju se svi drugi da se bez službene prijave pridruže velikome molitvenom bdijenju. Sve molitve imaju iste nakane - one koje je Sveti Otac imao na svakom svojem putovanju po svijetu.

Veliko molitveno bdijenje završava 29. lipnja, na blagdan Sv. Petra i Pavla, stoji u priopćenju.

(Hina) pp ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara