pokret za ljudska prava predstavio program na hrt-u

Predstavljajući izborni program Pokreta za ljudska prava (POL) na HRTu, Rikard Moritz založio se za ukidanje poreza na dobit u cilju legalizacije sive ekonomije i oživljavanja mrtvog gospodarstva. L

"POL predlaže program pod imenom 'Algoritam kapitala' koji predstavlja put ka garantiranom ozdravljenju lijepe naše u najkraćem roku", ustvrdio je predsjednik te stranke.

Rekao je da ta stranka jamči obeštećenje opljačkanih štediša i svih ostalih oštećenika, a također bi ukinuo porez na dohodak, čime bi se prihod građana uvećao za 30 posto.

On drži da će besporezna država privući sav slobodan kapital iz Europe i svijeta, što će potaknuti brzo zapošljavanje, obogatiti Lijepu našu i uz pomoć hrvatske pameti pokrenuti ubrzan razvoj.

Moritz upozorava da je Hrvatska žrtva besprimjerne pljačke naroda u modernoj historiji svijeta. Umirovljenici su ostali bez sto mirovina, 60 milijardi kuna opljačkane štednje građana nestalo je u nečijim džepovima, dok je 120 milijardi kuna vanjskog i 48 milijardi kuna unutarnjeg duga "isparilo" uglavnom u potrošnji, rekao je.

Upozorava također da se nacionalizirana imovina hrvatskih građana ne vraća vlasnicima. "Sveti otac uspijeva teškom mukom izvlačiti komad po komad nekretnina Crkve, dok građani samo sanjaju o imovini koja im je oteta prije 50 godina" rekao je Moritz.

(Hina) mvr jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara