Pokušaj iznude: Jenki u zatvoru, Lozina Kerumovog komunalnog redara pustio na slobodu

Pokušaj iznude: Jenki u zatvoru, Lozina Kerumovog komunalnog redara pustio na slobodu

Foto: Index

SUDAC istrage Slavko Lozina odredio je istražni zatvor splitskom gospodaru plažu Draganu Jurišiću Jenkiju, i to da ne bi utjecao na svjedoke, tj. oštećenog vlasnika agencije za promet nekretninama Galeb, koji je policiji prijavio iznudu.

Lozina je, pak, pustio na slobodu Kerumovog komunalnog redara Ivana Stupala, inače, prvaka Europe u low kicku do 75 kilograma. Zatvor neće vidjeti ni njegov kolega iz kluba Pit Bull Tomo Roščić. Njih dvojica su prije dva dana uhvaćeni s Jenkijem kako u agenciji u ulici Svetog Križa iznuđuju.

Premda se vlasnik agencije prijateljima žalio kako mu je Jenki na ime duga uzeo 14 stanova, policija je obradila tek dio koji se odnosi na isplatu duga od 700 tisuća eura.

Kerumov redar otišao na teren pa uhvaćen kako pokušava iznuditi dug

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gradu Splitu raspitali su se nakon Indexovog upita o slučaju komunalnog redara Stupala. Ništa im konkretno nije odgovoreno. Čim bude, postupit će po zakonu, kazao je Indexu Kerumov zamjenik Jure Šundov.

Kako doznajemo, na dan uhićenja Stupalo se pojavio na poslu. "Otišao je na teren oko 9 sati, što se kasnije događalo ne znamo. Niti se odjavio sa posla, niti je jučer došao", izvijestili su nas iz Grada Splita.

Zbrinjavanje kadrova

Stupalo je ovo ljeto zaposlen kao vježbenik u komunalnom redarstvu, o čemu je Index već pisao. Pretpostavlja se da se radi o zbrinjavanju kadrova Kerumovog bliskog suradnika Marka Žaje, voditelja Pit Bulla. Vjerojatno nije iznenađenje da je sa Jenkijem i Stupalom uhvaćen još jedan borilački as Žajinog kluba. Za razliku od Stupala koji se bavi low kickom, Roščić preferira brazilski jiu jitsu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara