Pokušaj ubojstva u Slavonskom Brodu: Dočekali, upucali pa pokrali ugostitelja

Pokušaj ubojstva u Slavonskom Brodu: Dočekali, upucali pa pokrali ugostitelja
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

DVOJICA muškaraca od 43 i 28 godina, osumnjičena za pokušaj ubojstva pucanjem iz vatrenog oružja 7. siječnja u Slavonskom Brodu, uhićena su u subotu u Zagrebu, potvrdio je načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić.

U ovom incidentu višestruke ozljede iz vatrenog oružja zadobio je 43-godišnji muškarac, a napad na njega policija vodi kao pokušaj teškog ubojstva. Dvojica napadača iz Slavonskog Broda uhićena su u petak oko 14 sati u Zagrebu.

Pronađen i automatski pištolj

"Za ove dvije osobe od početka smo imali indicije da su počinili kazneno djelo Teško ubojstvo u pokušaju. Nakon uhićenja službenici PU brodsko-posavske u suradnji s kolegama iz Zagreba obavili su pretragu iznajmljenog prostora u kojem su se nalazili. Tom prilikom pronađen je jedan poluautomatski i jedan automatski pištolj i nešto streljiva. Za jedan pištolj imamo indicija da je njime počinjeno kazneno djelo. Za drugi, automatski pištolj, bit će podnesena kaznena prijava zbog posjedovanja nelegalnog oružja", rekao je Dražen Puljko, voditelj kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske, prije nekoliko dana.

Sačekali ga, upucali pa pokrali

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu danas je objavilo kako je osumnjičeni dvojac ispitan. Sumnja se da su muškarca pokrali nakon što su ga upucali.

"U Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu obavljene su dokazne radnje prvog ispitivanja 28-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnja na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz članka 111. točka 4. u vezi članka 34. KZ/11 i 43-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz članka 111. točka 4. u vezi članka 34. KZ/11 i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ/11, te je doneseno rješenje o provođenju istrage. (21. 1. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 7. siječnja 2019. oko 17,55 sati u Slavonskom Brodu, zajedno i na temelju zajedničke odluke da se osvete 43-godišnjem hrvatskom državljaninu, pričekali ga u haustoru iza jednog ugostiteljskog objekta, a nakon što su se prvookrivljenik i oštećenik verbalno sukobili, oštećenik je odgurnuo prvookrivljenika te se okrenuo kako bi se udaljio; pa su obojica okrivljenika prema oštećeniku ispalili iz vatrenog oružja nepoznate vrste i kalibra ukupno tri hitca u nakani da ga usmrte. Jedan je hitac pogodio oštećenika u desnu nogu i nanio mu prostrjelnu ranu desne noge, a život mu je spašen pravodobnom liječničkom intervencijom. Nakon što je oštećenik pao na tlo, okrivljenici su, u namjeri da se okoriste, uzeli torbicu s oko 24.000,00 kuna te neutvrđeni iznos konvertibilnih maraka i švicarskih franaka.

Sudac istrage je po prijedlogu ovog državnog odvjetništva odredio istražni zatvor prvookrivljeniku na temelju članka 123. stavak 1. točka 1., 2. i 3. ZKP/08, a protiv drugookrivljenika na temelju članka 123. stavak 1. točka 1. i 3. ZKP/08", stoji u priopćenju županijskog DORH-a u Slavonskom Brodu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara