Pokvario se vlak, putnici čekali usred ničega. HŽ: Nećemo im vratiti novac

Pokvario se vlak, putnici čekali usred ničega. HŽ: Nećemo im vratiti novac
Foto: Robert Anic/PIXSELL

JUČER se oko 22:20 između kolodvora Moslavačka Gračenica i Kutina pokvario vlak. 

Točnije, pokvarila se lokomotiva vlaka 2107 koji ide od Zagreba do Novske. 

"Stali smo i nikako krenuti. A karta plaćena po punoj cijeni. Nemam riječi"

Putnik koji je bio u vlaku za Index je ispričao kako je vlak stao usred ničega. 

"Krenuo sam iz Sesveta vlakom u 20:15, koji je trebao biti u Novskoj u 22:19. Stali smo dvije stanice pred Kutinom u 22:17 i nikako krenuti.  Ali je zato karta plaćena po punoj cijeni. Nemam riječi", rekao je čitatelj Indexa. Dodao je da su im naknadno rekli da se pokvarila lokomotiva. 

Kvar lokomotive

Iz HŽ-a su za Index potvrdili da se pokvarila lokomotiva. 

"Ispričavamo se putnicima koji su imali poteškoća zbog kašnjenja vlaka. Kako bi svi putnici bili što prije prevezeni do svojih odredišta, po vlak 2107 bila je upućena lokomotiva drugog vlaka, no u međuvremenu strojovođa je otklonio kvar te je vlak 2107 nastavio vožnju i u Novsku stigao uz 49 minuta kašnjenja", poručili su iz HŽ-a.

HŽ: Putnici još nemaju pravo na povrat novca 

Pitali smo ih namjeravaju li vratiti putnicima barem dio novca za kartu, no iz HŽ-a su se pozvali na odgodu odluke koja bi putnicima omogućila povrat novca za kartu i poručili da nemaju pravo na povrat. 

"Prava i obveze putnika u željezničkom prometu definirane su Uredbom (EZ-a) br. 1371/2007 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. listopada 2007. godine. Sukladno odluci Skupštine HŽ Putničkog prijevoza (resornog ministra) od 22. rujna 2014. donesena je Odluka o odgodi roka primjene odredbi navedene Uredbe kojom se početak roka primjene određenih odredbi odgađa do 3. prosinca 2019. godine. Prema navedenoj Odluci do 3. prosinca 2019. putnici HŽ Putničkog prijevoza neće moći ostvarivati pravo na povrat novca u slučaju kašnjenja vlakova", poručili su iz HŽ-a. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara