Polančec: Pregovori Vlade s MOL-om oko Ine nemaju veze sa Podravkom i OTP bankom

Polančec: Pregovori Vlade s MOL-om oko Ine nemaju veze sa Podravkom i OTP bankom

Tekst: I.M.
Foto: Nikola Wolf/Cropix

MEDIJSKE napise o tome da je "prodao" Inu za Podravku, odnosno da su uhićeni menadžeri Podravke sumnjive kredite za kupnju kompanije, između ostalog jamčili i dobivanjem vlasništva u Ini, bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec demantirao je u priopćenju u kojem navodi kako nema povezanosti pregovora između Vlade i mađarskog MOL-a sa Podravkom i OTP bankom.

> Sumnjive kredite za kupnju Podravke jamčili i dobivanjem vlasništva u Ini?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sadržaj ugovora između OTP banke i Podravke nije mi poznat jer ih naprosto nikada nisam vidio, niti sam sudjelovao u njihovom nastajanju. Nije mi jasan razlog njihovog neobjavljivanja i doista mislim da bi ih zbog sveg što se uz njih veže - najbolje bilo objaviti", poručio je Polančec dodajući kako on osobno nije bio na sastancima u OTP banci, ne poznaje ni jednog menadžera OTP banke i nije upoznat s odnosima MOL-a i OTP banke, ni u kontekstu ugovora Podravke i OTP-a ni u bilo kojem drugom kontekstu.

Polančec je naveo i kako nakon odlaska iz Vlade nema nikakve kontakte sa MOL-om, a demantirao je i da su pregovori između Vlade i MOL-a tekli paralelno sa pregovorima OTP banke i Podravke te da su međusobno povezani, kao i da je prilikom prodaje Ine došlo do bilo kakvog pogodovanju MOL-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara