Polančec: Suđenja se uopće ne bojim

Foto: Damjan Tadić / Cropix

"SUĐENJA se uopće ne bojim, čim prije počne, tim prije će završiti i tim će mi se prije neki morati ispričati", kazao je nakon izlaska iz sudnice bivši potpredsjednik HDZ-ove Vlade Damir Polančec nakon pripremnog ročišta održanog na Županijskom sudu u Zagrebu na kojem se određivao početak suđenja u aferi "Spice".

Pripremno ročište je bilo zatvoreno za javnost, a Polančecov odvjetnik Anto Nobilo kazao je kako je obrana osam optuženih u aferi "Spice" dobila obrazložene prijedloge tužiteljstva na 141 stranici, te će, kazao je, obrana uzvratiti na to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odvjetnik bivšeg predsjednika Uprave Podravke Zdravka Šestaka Mato Matić kazao je kako obrana neće pristati na kompromise, kao i da će inzistirati na svakom svjedoku kojega je tužiteljstvo saslušalo tijekom istrage. A to se, kazao, je odnosi i na bivšeg premijera Ivu Sanadera. "Ivo Sanader je i naš svjedok, a on se nije odazvao, ali će ovdje morati doći", kazao je. U sudski spis je, dodao je, ušao i dokument za koji obrana tvrdi da ruši optužnicu, i prema kojem su optuženici spriječili da u Podravki dođe do neprijateljskog preuzimanja.

U aferi "Spice" su optuženi bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, bivši predsjednik Uprave Podravke Darko Marinac i još šest osoba zbog preuzimanja većinskog paketa dionica Podravke u iznosu od 400 milijuna kuna.

Zbog toga što sudski spis ima više od 40 tisuća stranica, planira se da pripremno ročište traje pet dana. U istrazi je Uskok ispitao više od stotinu svjedoka, a više od 50 ih je ispitala obrana. Među svjedocima bi se mogao pojaviti i bivši premijer Ivo Sanader.   

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara