"Polančeca krivo informiraju o broju objavljenih natječaja"

"Polančeca krivo informiraju o broju objavljenih natječaja"

NAKON jučerašnje emisije na HRT-u u kojoj je potpredsjednik Vlade Damir Polančec najavio poništenje još uvijek aktualnog natječaja, te odbacio mogućnost da KIM ode u stečaj, reagirao je i predsjednik Uprave KIM-a Željko Mrljak, objavio je danas Radio Mrežnica.

Naime, jučer su se u diskusiju, uz najviše spominjanog i kritiziranog Polančeca, uključili i predstavnici HNS-a, SDP-a, Vindije, Danube Foodsa, te predsjednik Udruge kooperanata Zdenko Močnik.

"Više nikome ne vjerujem. Djelatnici imaju fiktivna potraživanja prema KIM-u", izjavio je jučer u emisiji Zdenko Močnik.

Priopćenjem za medije danas se oglasio i predsjednik Uprave KIM-a, Željko Mrljak.

"Stručne službe HFP-a već danima krivo informiraju Polančeca o broju objavljenih natječaja za prodaju KIM-a, pa on neprestano ponavlja kako ih je bilo šest", stoji u priopćenju Željka Mrljaka, te se još navodi kako je do sada za prodaju KIM-a bilo tri natječaja, a ne šest kako ponavlja Polančec.

"Prvi natječaj objavljen je 2005. kad su se javile tri tvrtke, sljedeći 2006. kada se nije javila niti jedna tvrtka i posljednji 2007. koji još nije završen", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjavu Zdenka Močnika da se radnici fiktivno odriču određenog postotka svoje plaće, te da mu je to on osobno potvrdio, Mrljak je nazvao lažima, navodeći kako su se radnici u periodu od 1999. do 2004. odricali 20 posto svoje bruto plaće, a od 2005. i dalje se odriču po deset posto svoje bruto plaće.

Mrljak navodi kako su se na taj način radnici odrekli više od 22 milijuna kuna, te još dodatnih sedan milijuna kuna regresa u razdoblju od 1999. do 2005., te smatra kako ih je Močnik svojom izjavom grubo uvrijedio.

Predsjednik Uprave KIM-a osvrnuo se i na izjavu o dugovanju KIM-a kooperantima za isporuku mlijeka u mjesecu lipnju, nazvavši je neistinitom.

"Na današnji dan KIM za svibanj, lipanj i srpanj duguje 5 i pol milijuna kuna, a kako će sutra eskontom vrijednosnica isplatiti 3 milijuna kuna KIM će kooperantima ostati dužan isplatu samo za dio mjeseca srpnja", zaključio je Mrljak.

Ma.N.
Foto: Radio Mrežnica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara