Polaznici V. naraštaja ratne škole "Bana J. Jelačića" u Vukovaru

U SKLOPU studijskog putovanja Slavonijom i Baranjom polaznici petog naraštaja Ratne škole "Bana Josipa Jelačića" boravili su danas u Vukovaru.

U Gradskom muzeju polaznici Ratne škole, predvođeni zapovjednikom brigadnim generalom Mirkom Šundovom, nazočili su teorijsko-stručnoj nastavi. O ulozi obrane Vukovara u stvaranju hrvatske države govorili su sudionici obrane grada brigadiri Stjepan Sučić i Zdenko Čuljak te Josip Husar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Među 13 polaznika najvišega hrvatskog vojnog učilišta nalazi se i pukovnik Andrij Mirošnjičenko iz Ukrajine koji je, po riječima brigadnog generala Šundova, prvi časnik stranih oružanih snaga koji je na izobrazbi u Ratnoj školi "Bana Josipa Jelačića".

Za obilaska Vukovara polaznici Ratne škole na mjestu masovne grobnice na Ovčari položili su vijenac. Polaganjem vijenca podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata odali su počast hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u obrani Vukovara.

Također su odali počast i prvom zapovjedniku vukovarske Vojne policije bojniku Alfredu Hillu čiji je grob na vukovarskom Memorijalnom groblju danas posjetilo i izaslanstvo Nastavnog središta za obuku vojne policije u Zagrebu koje nosi ime bojnika Alfreda Hilla.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara