Policajac kod Vrgorca ustrijelio psa na plantaži marihuane

Policajac kod Vrgorca ustrijelio psa na plantaži marihuane
Foto: MUP

U POLICIJSKOJ akciji kod Vrgorca policajac je iz službenog pištolja usmrtio psa jednog od vlasnika plantaže marihuane.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske doznaje se da su u utorak oko 20 sati policijski službenici granične policije Vrgorac zatekli 29-godišnjaka i 25-godišnjaka kako zalijevaju stabljike Cannabis sative.

Mladići su nasade marihuane uzgojili u mjestu Kozica na dvije parcele, jednu iznad druge, a 20 stabljika je naraslo do 50 cm, neke i do 100 centimetara. 

Prilikom utvrđivanja identiteta zatečenih uzgajivača, jednog policijskog službenika je napao pas mješanac. Životinja je bila dosta agresivna, skakala je na njega i pokušavala ga ugristi. Policajac je upotrijebio vatreno oružje, ispalio više hitaca i pogodio psa koji je uginuo. Iz policije kažu da drukčije nisu bili u mogućnosti otkloniti opasnost, odnosno napad. 

Mladići su privedeni u službene prostorije, a osim navedenih stabljika, kod 29-godišnjaka je pronađeno 0,5 grama marihuane u njegovom automobilu. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv obojice će biti podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara