Policajac se u potjeri spotaknuo te nehotice ranio bjegunca koji mu je opet pobjegao

Policajac se u potjeri spotaknuo te nehotice ranio bjegunca koji mu je opet pobjegao

Ilustracija: Neja Markičević (Cropix)

POLICAJAC koji je bio u potjeri u mjestu Ivanska, spotaknuo se i pao, a tada mu je ispao i njegov službeni pištolj. Udarom o asfalt pištolj je opalio, a zrno je pogodilo u stopalo 42-godišnjeg osumnjičenika koji je bježao od policajca, tvrdi se u izvješću Bjelovarsko- bilogorske policijske uprave.

Unatoč svemu tome osumnjičenik je uspio pobjeći policajcu i to i s prostrijelnog ranom, a nađen je tek kasnije na jednom imanju.  Policija je zaključila kako je ovaj incident s ranjavanjem poslijedica nesretnog slučaja, a ne posljedica uporabe sredstava prisile                                           

Htjeli opljačkati benzinsku postaju

Cijela priča počinje kada su 41-godišnjak iz Zagreba i  42-godišnjak htjeli, kako kažu u policiji, opljačkati benzinsku postaju.

"OKo  3,40 sati u mjestu Ivanska  tijekom pripremanja provale u benzinsku postaju  zatekla su ih dva policijska službenika, nakon čega su se počinitelji  odmah  potom dali  u  bijeg", navodi se u izvješću MUP-a u kojem se dodaje da je 41-godišnjak je vrlo brzo  uhićen od strane jednog od policijskih službenika bez  uporabe  sredstava  prisile, dok je  osumnjičeni 42-godišnjak pobjegao u sporednu  neosvijetljenu ulicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajac koji je bio u potjeri za čovjekom, koji se spremao opljačkati benzinsku postaju, pucao je u zrak iz službenog pištolja kako bi natjerao sumnjivca da stane ali i kako bi "dozvao pomoć od drugog policajca".

S prostrijelnom ranom u nozi pobjegao policajcu

"Trčeći za osumnjičenim, na nizbrdici sporedne ulice,  policijski službenik se spotakao i pao,  a prilikom pada došlo je do nehotičnog ispaljenja jednog  streljiva  iz  njegovog  službenog pištolja kojim je udario o asfalt.  Zrno  je  u  svojoj putanji prostrijelilo stopalo desne noge 42-godišnjaka  koji  je  pritom zadobio tešku tjelesnu ozljedu uvidu prostrijelne rane sa frakturom stopala te je zadržan na bolničkom liječenju. Nakon ranjavanja isti je pronađen na obližnjem napuštenom imanju te uhićen", navodi se u izvješću policije.   

Protiv dvojice potencijalnih pljačkaša slijedi podnošenje kaznene prijave, a pored toga dostaviti će se i obavijesti  i  dokumentacija koja se odnosi na ranjavanje osumnjičenika.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara