Policajce u Varaždinu pokušao pregaziti osuđivani kriminalac, za suvozačem se još traga

Tekst: I.M.
Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

ISTRAŽNI sudac Županijskog suda u Varaždinu 31-godišnjem Dejanu Pintariću iz Kotoribe, koji je zajedno s još jednim počiniteljem u utorak oko 20.30 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu automobilom pokušao pri bijegu pregaziti dvojicu policajaca, odredio je 48-satno zadržavanje u pritvoru kako ne bi opet pobjegao i kako ne bi utjecao na svjedoke.

> U Varaždinu policajci pucali na auto s bjeguncima koji su ih pokušali pregaziti, jedan uhićen

Pintarić, kojeg se tereti za pokušaj teškog ubojstva i za sprječavanje službene osobe u obavljanju dužnosti, stari je policijski znanac - sud ga je već pravomoćno osudio za izazivanje prometne nesreće i nepružanja prve pomoći te zbog ilegalnog prebacivanja osoba preko granice.

Podsjetimo, jučer su u jutarnjim satima Pintarića uhitili djelatnici PU međimurske, a pronađen je i automobil kojim je pokušao pregaziti policajce. Policija i dalje intenzivno traga za njegovim suvozačem, za kojim je raspisana i tjeralica.

Iako se prvo sumnjalo da su dvojica muškaraca koje je policija zatekla u automobilu povezani s preprodajom droga, ispostavilo se kako je policija radila na slučaju prijetnji i prikrivanja dokaza. Podsjetimo, dvojac se nalazio u zaustavljenom automobilu. Prišli su im policajci, legitimirali se i zatražili od njih dokumente.

Vozač automobila, Pintarić, u tom je trenutku vozilo stavio u pogon, naglo startao i krenuo prema policijskim službenicima te ih pokušao pregaziti. Policajci su se, kako bi izbjegli izravni udar, bacili u stranu, nakon čega je jedan od njih, kako bi muškarce spriječio u bijegu, ispalio metak iz službenog vatrenog oružja u gumu automobila. Vozač je, unatoč oštećenju, nastavio s bijegom. Dvojica policajaca su u incidentu lakše ozlijeđena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara