Policajci lani premlatili čovjeka, razderali mu jetru. Pokušali su to zataškati

Policajci lani premlatili čovjeka, razderali mu jetru. Pokušali su to zataškati
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL, Google maps

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv dvojice policijskih službenika koji su početkom 2018. godine pretukli muškarca u Piškorovcu, više od godine i pol nakon brutalnog premlaćivanja. 

Kako su izvijestili, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 12. rujna, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana rođenih 1990. i 1984. godine zbog počinjenja kaznenih djela osobito teške tjelesne ozljede iz čl. 119. st. 2. u vezi st. 1. u vezi čl. 118. st. 2. i st. 1. Kaznenog zakona i sprječavanja dokazivanja iz čl. 306. st. 1. KZ-a.

Brutalno prebili muškarca

Okrivljenike se tereti da su 10. siječnja 2018. u Piškorovcu, kao policijski službenici, prilikom privođenja oštećenika izveli pred kuću, gurnuli ga na tlo i zadali mu više udaraca rukama i nogama i policijskim palicama po čitavom tijelu, nakon čega su ga smjestili na stražnje sjedalo službenog automobila gdje ga je 29-godišnjak tijekom vožnje više puta šakom udario u trbuh.

Tereti ih se da su potom zaustavili vozilo i bacili oštećenika na tlo te ga nastavili udarati nogama po tijelu, pri čemu je oštećenik zadobio osobito tešku ozljedu, a kako navode iz ODO-a, radi se o razdoru jetre i krvarenju u trbušnu šupljinu.

Došao u bolnicu čovjeku kojega je premlatio pa ga molio da ga ne tereti

Optužnica je podignuta i zbog pokušaja zataškavanja. Jedan od policajaca, naime, nakon brutalnog premlaćivanja još je i posjetio čovjeka kojeg su on i njegov kolega premlatili, i to u bolnici, kako bi ga nagovorio da lažno svjedoči.

Okrivljenog 35-godišnjeg policajca tereti se dakle da je 12. siječnja 2018. u bolnici u Čakovcu rekao oštećeniku neka ga svojim iskazom ne tereti u kaznenom postupku zbog toga što ga je tukao, a da će ga on zauzvrat nagraditi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara