Policija "češlja" poslovnicu Croatia osiguranja u Rijeci i HDZ-ovca Frančiškovića

Foto: Crosig.hr

RIJEČKA poslovnica Croatia osiguranja, njen direktor, ugledni HDZ-ovac Ivan Vanja Frančišković i više drugih osoba pod istragom su policije i Uskoka zbog sumnji na zloporabe položaja. Navodno je putem isplata fiktivnih odšteta riječka podružnica CO-a oštećena za oko 100 milijuna kuna.

Da je riječka poslovnica Croatia osiguranja pod istragom potvrđeno je i iz same poslovnice. "U četvrtak, 3. veljače, djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske Uprave Primorsko-goranske, Sektora kriminalističke policije, Odjela gospodarskog kriminaliteta zatražili su temeljem Zakona o kaznenom postupku, a u okviru kriminalističkog istraživanja koje provode, službenu dokumentaciju vezanu uz određene štetne događaje fizičkih i pravnih osoba isplaćene u riječkoj Filijali Croatia osiguranja", stoji u priopćenju službe za korporativne komunikacije Croatia osiguranja d.d.

Iako ne navode imena ljudi koji su se našli pod Uskokovom i policijskom lupom, ni ne demantiraju da je jedan od njih dugogodišnji direktor riječke poslovnice CO Ivan Vanja Frančišković.

Sumnjive isplate odšteta za Viktor Lenac i kuću hotel Rudolfa Sindičića

Pod sumnjom policije navodno je isplata štete brodogradilištu Viktor Lenac za potonuli Dok 7 u iznosu od 10 milijuna kuna, kao i isplata 15 milijuna kuna odštete za srušenu kuću hotel Rudolfa Sindičića u Staroj Baškoj na Krku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju Croatia osiguranja također se ističe i kako će CO pokrenuti interne provjere s ciljem utvrđivanja nepravilnosti u radu i poštivanju procedura rada u ovoj poslovnici.

Dodaju i kako je Croatia osiguranje aktivni sudionik nacionalnog programa borbe protiv korupcije u čijoj provedbi surađuje s Ministarstvom unutarnjih poslova i Državnim odvjetništvom. No, prije svega, navodi se, Ministarstvo unutarnjih poslova i Služba za internu kontrolu Croatia osiguranja moraju ustvrditi činjenično stanje vezano uz napise u današnjim medijima.

"Po zaračunatoj premiji, koja je iznimno važan pokazatelj u poslovanju osiguravatelja, Filijala Rijeka je druga najjača Filijala Croatia osiguranja i kao takva izuzetno je bitna karika u poslovnom lancu naše tvrtke. Stoga nam je svakako u poslovnom interesu da se što prije ispitaju i utvrde sve možebitne nepravilnosti u radu i pri tom poslu Ministarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo imat će našu punu podršku", zaključuje se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara