Policija i dalje traga uz Savu za nestalom pripadnicom HV-a

Policija i dalje traga uz Savu za nestalom pripadnicom HV-a
Foto:Pixsell/Marko Prpic/Nestali.hr

POLICIJA i pripadnici Vojne policije i Ravnateljstva civilne zaštite i dalje tragaju za nestalom pripadnicom Hrvatske vojske Jadrankom Skender, čiji je nestanak prijavljen 4. prosinca zagrebačkoj Policijskoj upravi. 

Zagrebačka Policijska uprava u ponedjeljak je izvijestila da se nakon prijave nestanka Jadranke Skender policija koristi svime što je potrebno u traganju za nestalim osobama.

Danima nema traga ženi koja je radila na Pantovčaku. Kći: Što radi policija?

Tog dana, 4. prosinca u 23.35 sati, policijski službenici počeli su s pretragom terena koji su na temelju prikupljenih saznanja označili kao moguću početnu lokaciju, a u potrazi su im se pridružili policijski službenici iz dviju policijskih postaja s područja Novog Zagreba i Trešnjevke uz vojnu policiju.

Bez korisnih saznanja

Sat poslije pronađen je automobil osobe za kojom se traga, i to u Cimermanovoj ulici kod Obale Ivana Supeka.

Policijski službenici, uz pomoć Vojne policije i uz koordinaciju Operativno-komunikacijskog centra zagrebačke Policijske uprave, uz sjeverni dio korita rijeke Save pretražili su i južni dio, no bez korisnih saznanja vezanih uz pronalazak nestale osobe.

Čim su se stekli uvjeti za pretraživanje rijeke Save, 5. prosinca ujutro, policijski službenici nastavili su potragu u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite, zagrebačkim i velikogoričkim vatrogascima i šest vatrogasnih vozila, plovilom s dva sonara, čamcem i dronom uz autopatrole.

Policija nije angažirala psa tragača: Oni se koriste na nepristupačnim terenima

Pretraživali su obalu i korito rijeke Save od Jadranskog mosta do kaskada (kod toplane) i od Domovinskog mosta do mjesta Vrbova Posavskog, no potraga, uza sav trud, nije dala rezultata.

Zagrebačka policija dosad nije angažirala psa tragača jer se oni koriste na nepreglednim i nepristupačnim terenima, što nije slučaj u neposrednoj blizini pronalaska automobila, a pregledane su kamere u neposrednoj blizini pronalaska osobnog automobila nestale, nažalost, bez korisnih saznanja.

Na području sisačko-moslavačke Policijske uprave u nedjelju je također obavljena pretraga korita rijeke Save i pregled uz rijeku Savu. Danas je ponovno pregledan dio korita rijeke Save kod Novske službenim plovilom Policijske postaje, a tri osobe HGSS-a čamcem su pretražile dio korita rijeke Save od Martinske Vesi do Vrbova Posavskog.

Policijski službenici nastavljaju tragati

Policijski službenici nastavljaju tragati za nestalom osobom uz rijeku Savu prikupljajući obavijesti od mještana, ribolovnih udruga, ribiča, ribočuvara, djelatnika vodoprivrede, djelatnika koji rade na skelama i brodarima koji su na rijeci Savi, stoji u priopćenju.

Iz MORH-a su također izvijestili da je vojna policija u stalnom kontaktu s Ministarstvom unutarnjih poslova, a u skladu s procjenama MUP-a i svojim ovlastima uključit će se u daljnju potragu za nestalom pripadnicom.

Policija moli građane koji imaju ikakva saznanja o nestaloj Jadranki Skender da se jave na email nestali@nestali.hr, obavijeste najbližu policijsku postaju ili putem telefona na 192.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara