Policija istražuje prisluškivanje zaposlenika MSU-a

Policija istražuje prisluškivanje zaposlenika MSU-a

ZBOG sumnje da se prisluškuju zaposlenici Muzeja suvremene umjetnosti, ravnateljica Snježana Pintarić pozvala je policiju te o skandalu obavijestila Ministarstvo kulture i Grdski ured za kulturu.

Ravnateljica Pinatrić izjavila je za «Jutarnji list» da su određene činjenice upućivale na to da se telefonski razgovori u Muzeju prisluškuju, te je, kako bi zaštitila svoje i ustavno pravo svjih zaposlenika, obavijestila policiju.

Dan nakon što je policija posjetila Muzej, na obavjesni razgovor pozvan je kustos Želimir Koščević. U policiji su mu rekli da je na razgovor pozvan zbog međuljudskih odnosa u Muzeju. Koščević je na razgovor pristao konzultirajući se s odvjetnikom, iako sve smatra šokantnim i skandaloznim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim infromacijama do kojih je došao Jutarnji, Koščević nije jedini zaposlenik kojeg je policija pozvala na obavijesni razgovor.

Afera na Katraininom trgu može se promatrati kroz čnjenicu da u Muzeju već više godina postoje dvije suprostavljene struje među zaposlenicima. Jedan dio njih podržava ravnateljicu, a drugi dio je otpočetaka protiv nje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara