Policija istražuje smrt novorođenčeta u Petrovoj

Smrt novorođenčeta, koje je prošloga tjedna umrlo u Petrovoj bolnici nakon poroda, od jučer istražuje i policija koja bi o svojim saznanjima, nakon dovršetka kriminalističke obrade, trebala izvijestiti Državno odvjetništvo.

Dijete je umrlo prošlog četvrtka ujutro, nakon što je prethodne večeri rođeno carskim rezom, najvjerojatnije jer se u majčinom trbuhu nagutalo plodne vode a oko vrata mu se omotala pupčana vrpca.

Roditelji djeteta tvrde da je majka čekala carski rez četiri sata, te da ju je dežurna liječnica dva dana prije poroda, kada se javila u bolnicu s bolovima, vratila kući.

"Sve je u početnoj fazi i rano je govoriti hoćemo li utvrditi elemente kaznenog djela" izjavio je Hini načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovac. Pojasnio je da je riječ o mogućem kaznenom djelu za nesavjesno liječenje koje policija istražuje po službenoj dužnosti.

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić izjavio je da će konačnu stručnu ocjenu o cijelom slučaju dati povjerenstvo koje osniva, na temelju obdukcije, odnosno patohistološkog nalaza za koji se očekuje da će biti gotov u petak.

Jučer je u Petrovoj bila inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi koja je pregledala dokumentaciju i sačinila zapisnik, no svoj će nadzor proširiti i na primarnu službu koja je pratila majčin tijek trudnoće kako bismo dobili cjelokupni uvid, rekao je Ljubičić.

Ravnatelj Klinike za ženske bolesti i porode Ivan Kuvačić izjavio je da se nalazi očekuju u petak te će ih prvo razmotriti stručnjaci Petrove. Dodao je da nema novih okolnosti oko cijelog slučaja.

(Hina) xmt/xam ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara