Policija istražuje vezu između Korade i ubijenog župnika Rafaja?

Policija istražuje vezu između Korade i ubijenog župnika Rafaja?

POLICIJA i dalje traži ubojicu župnika Josipa Rafaja, a pojavile su se informacije kako je ubijeni župnik dugovao novac odbjeglom generalu Ivanu Koradi, piše Večernji list.

Policajci su u subotu i nedjelju ponovo posjetili Generalski Stol, pretraživali kuće i ispitivali stanovnike o večeri kad je župnik ubijen.

Mještani tvrde kako su čuli da policija ponovo ide po kućama kako bi utvrdila je li ubojstvo župnika Rafaja povezano s ubojstvima Franje Kosa i Cilike i Gorana Hudića.

"Kako se sada govori, pokojnom župniku, da postane vojni kapelan u Ogulinu, pomogao je baš general Ivan Korade, s kojim se poznavao još tko zna otkad. A što se tiče ubojstava, previše je tu sličnosti. Iz kuće župnika Rafaja ubojica nije ništa odnio. Nije mu skinuo ni debeli zlatni lančić s vrata, ni sat s ruke. Došao je baš zato da ga likvidira. Vjerujemo da ga je župnik poznavao pa ga je zato pustio navečer k sebi jer inače se zaključavao. Netko je oko jedan sat izjutra vidio svjetlo kod župnika. A svjetlo je gorjelo i kad ga je pronašla domaćica", kazao je za Večernji list jedan od mještana Generalskog Stola.

No, nitko u Generalskom Stolu ne sjeća se da je ikad vidio Koradu, a domaćica ubijenog Rafaja kaže da ga župnik nije spominjao. No, pojavila su se nagađanja kako je Davor Petriš zbog nekog posla s drvima bio kod župnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župnikova sestra navodno ima tvrtku koja se bavi uvozom i izvozom drva, a pokojni joj je župnik navodno pomagao u nabavi. Prema neslužbenim informacijama, Josip Rafaj je nekom u Zagoru dao 250 tisuća eura zbog čega je ubijen.

Policija je u potrazi za Rafajevim ubojicom izdala fotorobot. Navodno se traži mršavi muškarac u dobi od 30 do 40 godina, kratke crne kose, visok između 170 i 180 centimetara. Muškarac ima smeđe oči, deblje obrve i izražene jagodice.

Ravnatelj policije Marijan Benko demontirao je informaciju da je Korade povezan s ubojstvom Josipa Rafaja i najavio više informacija na konferenciji za novinare sutra u 12 sati u policiji u Zlatar Bistrici.

J.C.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara