Policija izdala tjeralicu za manijakom, silovana konobarica iz Kaštela "sretna što je živa"

Tekst: I.M.
Foto: Ante Čizmić/Cropix; MUP

POLICIJA je raspisala tjeralicu za 43-godišnjim Antom Zečevićem Zekom iz Solina kojeg se tereti da je u nedjelju između 14.30 i 15.30 sati brutalno silovao 30-godišnju konobaricu iz Kaštela.

> U Kaštelima usred bijela dana silovao konobaricu

"Očekivala san da će me pustit ako obavi to što je htio, ali je rekao da će ubit prvo mene pa sebe. Davio me, onesvijestio, koprcala sam se i pokušavala se izvući nekako. Uspjela sam oslobodit ruke u jednom trenutku i gurala mu prste u oči. Trajala je ta borba neko vrijeme, ali stavio mi je koljeno preko vrata, jedva sam uspjela kriknuti. Tek je onda pobjegao, valjda se prepao da će me netko čuti. Izašla sam onda iz auta, jedva sam teturajući stigla do te kuće. Sretna sam što sam živa. Moram naglasiti da je ovo pokušaj ubojstva, a ne silovanje", ispričala je Slobodnoj Dalmaciji konobarica, koja je, budući da je manijak još uvijek na slobodi, stavljena pod policijsku zaštitu.

"Dok me gušio, ugrizla sam se za jezik tako da me još uvijek strašno boli. On se meni cijelo vrijeme pokušava približiti. Imali smo prijateljski odnos, znao je da san udana. Uvijek bi se našao u blizini kad mi je nešto trebalo pomoći, tako da sam se osjećala dužnom pomoći i ja njemu. Mislila sam da mu se motor pokvario i nisam mislila da bi se ovo moglo dogoditi, iako sam ga se zadnjih dana bojala", dodala je. Podsjetimo, silovatelj ju je na benzinskoj postaji u Kaštelima zamolio da ga preveze do prijatelja. Tijekom vožnje ju je počeo udarati i gušiti. Zaustavili su se, a on ju je potom silovao.

"Na rukama joj je još uvijek bila bijela izolir traka jer ju je vezao, a iz usta joj je krvarilo"

Po pomoć je silovana konobarica otrčala do najbliže kuće. Žena koja ondje stanuje, još uvijek je u šoku: "Još uvijek se tresem od toga što sam vidjela. Bilo je oko tri sata, baš smo bili ručali. Legla sam na kauč kad sam čula: `Može li mi itko pomoći?`. Ma ni na kraj pameti mi nije bilo da se tako nešto dogodilo, zvučalo mi je kao da nekome treba pomoć u vrtu - jadna žena više nije imala snage vikati, nije imala niti glasa. Jednu sandalu je imala, drugu nije, hlače su joj cijele bile poderane, oko vrata je imala ljubičasto-crvene tragove gušenja. Na rukama joj je još uvijek bila bijela izolir traka jer ju je vezao, a iz usta joj je krvarilo. Strašna slika je to bila, nisam mogla cijelu noć zaspat od prizora kojeg sam vidjela".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara