Policija kod Korenice spasila trudnu migranticu. Nosili su je na rukama do auta

Policija kod Korenice spasila trudnu migranticu. Nosili su je na rukama do auta
Foto: MUP

MINISTARSTVO policije danas je izvijestilo kako su u 13:30 službenici Postaje granične policije Korenica zaprimili dojavu da se na području planine Plješivica nalazi više osoba te da je među njima i ženska osoba u visokom stupnju trudnoće.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica i pripadnici Specijalne jedinice policije Split žurno su se uputili na mjesto događaja, a odmah je pozvana i hitna medicinska pomoć.

Pretragu terena policijski su službenici obavili pješice jer je teren vrlo nepristupačan, a na planinskom masivu Plješivica još uvijek ima nekoliko desetaka centimetara snijega. Nešto prije 14 sati u snijegu su pronašli dijete, trudnu ženu i 13 muških osoba, a koji su nezakonito prešli državnu granicu, priopćio je MUP.

S obzirom na to da je trudnica bila u vrlo visokom stupnju trudnoće te da je bila u lošem fizičkom stanju, pripadnici Specijalne policije Split na rukama su je donijeli do službenog vozila i odmah krenuli put Gospića kako bi se što prije susreli s kolima hitne medicinske pomoći koja su bila na putu.

Trudna žena je u 14:23 predana djelatnicima hitne medicinske pomoći koji su je prevezli u Opću bolnicu u Gospiću, dok se ostale osobe nalaze u prostorijama policije gdje je u tijeku utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara