Policija na Malešnici uhitila šestoricu krijumčara heroina, među njima i Dupala

Policija na Malešnici uhitila šestoricu krijumčara heroina, među njima i Dupala

U RAVNATELJSTVU policije danas je održana pressica povodom uhićenja provedenih u utorak na području Malešnice u Zagrebu gdje je uhićeno šest osoba koje se sumnjiče za krijumčarenje opojnih droga, doznaje se iz MUP-a.

Uhićena su dva državljanina Bosne i Hercegovine i četiri hrvatska državljanina.

Akcija je provedena u suradnji s austrijskom policijom, a u samom uhićenju korištene su i snage Specijalne jedinice policije iz Zagreba.

Provođenjem mjera i aktivnosti iz nadležnosti Ravnateljstva policije u suradnji sa županijskim državnim odvjetništvom i USKOK-om izvršeno je ukupno sedam pretraga stanova na području Zagreba, Siska i Zadra, te tri pretrage osobnih automobila, pri čemu je zaplijenjeno 4, 92 kilograma heroina, 8,3 grama kokaina, 319 tableta heptanona i 4,88 kilograma smjese za miješanje s heroinom.

Procjenjuje se da vrijednost oduzete droge na narko tržištu iznosi oko 3.000.000 kuna.

Pronađena su i zaplijenjena i 3 pištolja, 3 digitalne vage, 22 komada raznog streljiva, prigušivač za pištolj, krivotvorene vozačke dozvole i putovnice, veći broj mobilnih telefona, te 17.000 eura i 2.400 kuna za koji se pretpostavlja da je pribavljen preprodajom heroina.

Uhićen i Dupalo, osumnjičen da je naručitelj 51 kg zaplijenjenog kokaina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su se 33-godišnji i 34-godišnji državljani s područja Siska, 33-godišnji državljanin BiH te 37-godišnji državljanin RH s područja Zadra udružili radi krijumčarenja heroina iz BiH-a u Hrvatsku, te radi preprodaje heroina u Hrvatskoj. 33-godišnji Sisčanin je Igor Dupalo, koji je navodno naručitelj 51 kilograma kokaina koji je zaplijenjen na brodu s hrvatskim kapetanom Laptalom. Austrijski je interpol presreo Dupalovu poruku nepoznatoj osobi u kojoj kaže kako ne moži isporučiti drogu jer je zaplijenjena.

Drogu je nabavljao 33-godišnji bosanski državljanin koji ju je krijumčario na područje Zadra, od kuda ju je 37-godišnji hrvatski državljanin s područja Zadra dopremao na područje Zagreba i sakrivao ju u iznajmljenim stanovima. 33-godišnjak i 34-godišnjak sa sisačkog područja pronalazili su kupce, kako za potrebe Hrvatskog tako i za zapadno europsko narko tržište.

Uhićeni hrvatski državljani policiji su poznati po zlouporabi droga, krivotvorenju isprava, nedopuštenom držanju oružja i eksplozivnih tvari, a 33-godišnji Dupalo je već tijekom 2002. godine bio uhićen u Venezueli zbog krijumčarenja heroina, gdje je u istrazi proveo oko 3 godine.

Za 34-godišnjakom je policija 2003. godine raspisala međunarodnu potragu, a on je do sada prijavljivan 30 puta i to zbog ubojstva, silovanja, prijevare, posredovanja u obavljanju prostitucije, protupravne naplate, spolnog odnošaja s djetetom, nasilničkog ponašanja, lihvarskog ugovora, međunarodne prostitucije itd.

Službenik u Odjelu kriminaliteta droga u Ravnateljstvu policije Dražen Rastović, rekao je kako za sada policija ovu akciju ne povezuje s nedavnom zapljenom droge na brodu kojim je zapovijedao dubrovački kapetan Kristo Laptalo, no istaknuo je kako se i dalje prikupljaju sve informacije u suradnji s grčkim policijskim službenicima.

I.K.
Foto: MUP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara