Policija nudi 5000 eura nagrade za informacije o jednom od najtraženijih bjegunaca u Europi

Policija nudi 5000 eura nagrade za informacije o jednom od najtraženijih bjegunaca u Europi

Foto: MUP

MINISTARSTVO unutarnjih poslova objavilo je u srijedu na svojim internetskim stranicama da je hrvatska policija osigurala novčana sredstva u iznosu od 5 tisuća eura za informaciju koja može dovesti do lociranja i uhićenja Darjana Ješovnika koji se nalazi na listi najtraženijih bjegunaca u Europi.

"Na listi najtraženijih bjegunaca u Europi (EU Most Wanted), na prijedlog hrvatske policije kao članice ENFAST mreže, nalazi se i Darjan Ješovnik kojeg Republika Hrvatska potražuje zbog teškog kaznenog djela.

Hrvatska policija osigurala je novčana sredstva u iznosu od 5 tisuća eura, a bit će isplaćeni davatelju informacije koja će dovesti do lociranja i uhićenja Darjana Ješovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ješovnik se nalazi u bijegu od 2011. godine, a sumnjiči ga se da je bio dio zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Španjolskoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Nizozemskoj. Većina članova zločinačkog udruženja uhićena je u ranijim akcijama policija na području Španjolske, Hrvatske i Srbije.  

Pozivamo građane ukoliko imaju bilo kakvu informaciju da nam dojave putem profila traženog bjegunca. Dojaviti se može i anonimno, a svaka informacija je dragocjena.

Ukoliko dođe do uhićenja bjegunca, iznos novčane nagrade bit će isplaćen izravno davatelju obavijesti, a sukladno važećim pravnim propisima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske", piše na stranicama MUP-a.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz MUP, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: MUP. 

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linkudok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara