Policija objavila detalje nesreće u Međimurju u kojoj su vatrogasci izvlačili ljude iz auta

Policija objavila detalje nesreće u Međimurju u kojoj su vatrogasci izvlačili ljude iz auta

Foto: Međimurske novine

NA CESTI između Brezja i Šenkovca u Međimurju dogodila se jučer teška nesreća, a policija je danas objavila detalje kako je do nje došlo.

"Vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka 21-godišnjak sa šireg područja Općine Sveti Juraj na Bregu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste (raskrižje, voda na kolniku) te gustoći prometa tako da može pravovremeno zaustaviti vozilo ispred svake zapreke koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti.

Direktno se zabio u automobil koji je dolazio iz suprotnog smjera

Zbog toga je u izbjegavanju udara u vozilo koje je bilo zaustavljeno na kolniku radi skretanja te prilikom kočenja izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom uslijed čega je došlo do zanošenja vozila i prelaska na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera i udara u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 70-godišnjak sa šireg područja Općine Štrigova.

Nakon udara osobni automobil 21-godišnjaka je odbačen izvan kolnika.

Oba vozača te putnica iz osobnog automobila kojim je upravljao 70-godišnjak, 64- godišnjakinja sa šireg područja Općine Štrigova, vozilom hitne pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje će se ozljede naknadno okvalificirati.

Na mjesto događaja izašla ekipa Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca radi izvlačenja unesrećenih iz vozila. Zbog obavljanja očevida u vremenu od 9.25 do 10.25 sati za sva vozila bila je zatvorena državna cesta broj 227 između Šenkovca i Brezja te se promet odvijao obilaznim pravcima", izvijestila je policija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara