Policija objavila detalje pucnjave u Dubravi, dvojica u bijegu

Policija objavila detalje pucnjave u Dubravi, dvojica u bijegu
Foto: Igor Kralj/ Pixsell

U UTORAK navečer u zagrebačkom kvartu Dubrava došlo je do pucnjave. Do vatrenog obračuna, četvrtog u razmaku od nekoliko tjedana, došlo je u Ulici Novoselski odvojak IX. Ozlijeđenih nije bilo, a istu je večer uhićeno šest osoba. Na konferenciji za medije u srijedu iz policije su kazali kako imaju indicija da se radilo o sukobu u narkomiljeu.

Danas poslijepodne, nakon završenog kriminalističkog istraživanja, policija je objavila detaljne podatke o pucnjavi.

U kući na koju se pucalo bilo devet osoba. Pogođena su vrata

Trojica muškaraca, starih 26, 28 i 33 godine, došli su ispred kuće u spomenutoj ulici gdje su se sukobili s dvojicom muškaraca koji tu žive. Zapucali su prema kući i pogodili vrata. U kući je u trenutku pucnjave bilo devet osoba. Jedan muškarac iz kuće je potom uzvratio paljbu.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su se 16. listopada u 19.14 sati trojica osumnjičenih, starosti 28, 26 i 33 godine, dovezli osobnim automobilom kojim je upravljao 33-godišnjak do obiteljske kuće u Novoselskom odvojku u Dubravi. Potom su 28-godišnjak i 26-godišnjak izašli iz osobnog automobila te se na kolniku ispred obiteljske kuće verbalno sukobili s dvojicom muškaraca koji žive u obiteljskoj kući pred kojom su se zaustavili. U jednom trenutku obojica osumnjičenih izvadili su pištolje, repetirali ih te, u namjeri da iste dovedu u opasnost, prema njima ispalili više hitaca. Jedan hitac je u svojoj putanji probio stijenku ulaznih vrata obiteljske kuće u kojoj se u tom trenutku nalazilo devet osoba.

Kada su prestali s pucanjem, jedan od  članova obitelji, osumnjičeni 25-godišnjak, je iz kuće uzeo zasad neutvrđeno vatreno oružje te u smjeru vozila koje se udaljavalo ulicom prema zapadu i u kojem su se nalazila trojica osumnjičenih, u namjeri da ih dovede u opasnost, ispalio više hitaca. Jedan hitac je pogodio teretni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka koji je bio parkiran na ulici te mu oštetio karoseriju", objavila je policija.

Dvije osobe uhićene, za dvije se još traga

Dvije osobe koje su sudjelovale u pucnjavi su pritvorene, a za dvije se još uvijek traga.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja dvojica hrvatskih državljana starosti 26 i 28 godina su osumnjičeni za počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215 st. 1.Kaznenog zakona na štetu devet osoba koje su se nalazile u obiteljskoj kući, čija su ulazna vrata pogođena zrnom ispaljenog pištoljskog streljiva, dok je 33-godišnjak osumnjičen za pomaganje u počinjenju opisanog djela.

Dvadesetpetogodišnjak koji se prethodno sukobio s ranije navedenim osumnjičenima i pucao u njihovom smjeru iz vatrenog  oružja osumnjičen je za počinjenje  kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215 st. 1.Kaznenog zakona na njihovu štetu ali i na štetu osoba koje su bile na ulici, potom za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari iz čl. 235 st. 1. Kaznenog zakona, kao i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331 st. 1.Kaznenog zakona.

Osumnjičeni 25-godišnjak i 33-godišnjak su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu,  dok se za osumnjičenim 28-godišnjakom i 26 godišnjakom  intenzivno traga", napisali su iz policije.

Iza obiteljske kuće nađeno 31,2 kilograma marihuane

Policija je iza obiteljske kuće gdje se pucalo pronašla 31,2 kilograma marihuane.

"Prilikom provođenja očevida na mjestu događaja, iza obiteljske kuće, pronađeno je 6 paketa s ukupno 31,2  kilograma marihuane, s čim u vezi se provodi daljnje kriminalističko istraživanje. Također, pretragom kuće pronađeno je više desetaka komada puščanog streljiva, više spremnika za automatsku pušku, plinski pištolj i 1,54 grama amfetamina", objavila je policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara