Policija objavila kako je došlo do teške nesreće na autocesti A3, poginuo Srbin

Policija objavila kako je došlo do teške nesreće na autocesti A3, poginuo Srbin
Foto: PU brodsko-posavska

NA JUŽNOJ strani kolničke trake autoceste A3 kod Velike Kopanice jutros u 4:30 dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula dok je pet osoba ozlijeđeno.

>> Teška nesreća na autocesti kod Županje: Jedna osoba poginula, pet ozlijeđeno

Do prometne nesreće je došlo jer je 57-godišnjak upravljajući osobnim automobilom švicarskih oznaka zbog nedržanja dovoljnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila udario u automobil pulskih oznaka koji se kretao ispred, a kojim je upravljao 72-godišnjak. 

Poginuo državljanin Srbije

Osobni automobil pulskih registracijskih oznaka je od siline udara odbačen unaprijed te je u nekontroliranom kretanju udario u dva stupića i zaštitnu odbojnu ogradu.

U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradao 52-godišnji državljanin Srbije, suvozač iz osobnog automobila švicarskih nacionalnih oznaka. Teško su ozlijeđeni 57-godišnji vozač i 59-godišnja putnica iz istog automobila. Iz osobnog automobila pulskih registracijskih oznaka teško je ozlijeđena 68-godišnja putnica, dok su lakše ozlijeđeni 73-godišnji vozač i 40-godišnja putnica.

Video s mjesta nesreće

Tijekom trajanja očevida policijski službenici su na dionici autoceste kod Velike Kopanice zatvorili promet, preusmjeravajući ga na čvor Velika Kopanica-Beravci-Gundinci-Babina Greda. Nakon završetka očevida u 9 sati, za promet je otvorena južna kolnička traka autoceste A3 kod Velike Kopanice.

Policijski službenici protiv 57-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara