Policija objavila online karte s pljačkama i krađama u Engleskoj

Screenshot: police.uk

TRAŽITE stan, a ne znate je li kvart siguran ili je leglo pljačkaša? Vi ne, ali stanovnici Engleske i Walesa mogu biti mirni, barem što se podataka i statistike tiče.

Online karte zločina koja su lansirane na adresi www.police.uk. omogućavaju uvid u sve vrste prijestupa koji su se dogodili na ulicama i u naseljima Engleske i Walesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt vrijedan 300 tisuća funti sadrži šest različitih kategorija. To su redom kategorija provala, pljački, krađe vozila, ostalih zločina i deliktnog ponašanja.

Projekt bi trebao približiti suradnju policije i stanovnika tih područja te pružiti veću sigurnost jer će stanovnici moći pratiti događanja u njihovim kvartovima.
 
Glasnogovornik Udruge za pomoć žrtvama naglašava da se mora imati pristanak žrtve prije objavljivanja točnog mjesta i vrste zločina. U isto vrijeme, tajnica Theresa May vidi u projektu samo pozitivnu stranu i negira bilo kakvu mogućnost da bi podaci o zločinima mogli povećati strah ljudi za vrijeme boravka na "ozloglašenim" ulicama, javlja BBC.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara