Policija odgovorila na optužbe: Nema zataškavanja, migranti ne kradu po kućama

Policija odgovorila na optužbe: Nema zataškavanja, migranti ne kradu po kućama
Foto: Robert Anić/PIXSELL

HRVATSKI suverenisti su jutros na konferenciji za medije optužili Ministarstvo unutarnjih poslova da zataškava kako migranti provaljuju u obiteljske kuće na istoku zemlje.

"Zašto se o tome šuti? MUP zataškava da na svakodnevnoj bazi imamo opljačkane obiteljske kuće, a ljudi se ne usuđuju izaći van", rekao je Marjan Pavliček na konferenciji za novinare u saboru koju je na temu izazova migrantske krize organizirao zastupnik Hrvoje Zekanović.

>> Suverenisti: MUP zataškava da migranti pljačkaju kuće uz istočnu granicu

Policijska uprava vukovarsko-srijemska odgovorila je na te prozivke. U priopćenju koje je poslala kaže kako od početka 2020. ne bilježi trend porasta imovinskih kaznenih djela, a naročito ne porast broja prijavljenih provala u objekte, uz koje bi kao potencijalne počinitelje povezivala strane državljane koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

"Policijska uprava vukovarsko-srijemska je teritorijalno i operativno nadležna za dio istočne granice Republike Hrvatske i redovito izvješćuje javnost o sigurnosno-interesantnim događajima koje evidentira. Nikakvo prikrivanje podataka o događajima i stanju sigurnosti ne dolazi u obzir niti je stanje sigurnosti narušeno", poručuju iz te policijske uprave.

Dodaju i kako su na svojoj web stranici objavili 24 priopćenja u kojima je sadržaj vezan uz evidentirane provale i krađe, a dovršenim kriminalističkim istraživanjima nije utvrđena sumnja da su počinitelji bili strani državljani.

Podsjetili su i da je krajem 2019. na njihovom području bilo nekoliko krađa automobila, što je uznemirilo građane. Zato je, kažu, načelnik policijske uprave Fabijan Kapular organizirao sastanak s gradonačelnicom Grada Iloka i oštećenim građanima te su tom prilikom analizirani navedeni događaji. Rezultat te suradnje su poduzete mjere dodatnog policijskog angažmana, kao i savjetovanje građana o samozaštitnim mjerama.

"Građani svih gradova našeg područja s punim se povjerenjem mogu obratiti policijskih službenicima te ćemo zajedničkim naporima i nadalje raditi na povoljnom stanju sigurnosti", poručuju iz PU vukovarsko-srijemske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara