Policija otkrila uzrok požara kod Delnica u kojem je izgorio muškarac

Policija otkrila uzrok požara kod Delnica u kojem je izgorio muškarac
Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

JUTROS oko 9 sati izbio je požar u obiteljskoj kući na području Lokava. Požar su ugasili vatrogasci JVP-a Delnice i DVD-a Lokve. U kući je pronađeno mrtvo tijelo 57-godišnjeg hrvatskog državljanina, a točan uzrok smrti bit će utvrđen obdukcijom.

Na mjestu požara tijekom poslijepodneva proveden je očevid kojim je utvrđeno da je požar izbio zbog prijenosa topline s električne grijalice na zapaljivi materijal. 

>> Muškarac poginuo u požaru kod Delnica

Prema dosadašnjim informacijama, vatra je planula u stambenom objektu, dvojnoj kući, u dijelu u kojem su dvije prostorije u prizemlju te tavanski prostor. Požar se nije proširio na susjednu kuću. U požaru su izgorjele spavaća soba i kuhinja, dok su ostali dijelovi stana zacrnjeni od dima.

Požar je lokaliziran oko 10 sati, a potpuno ugašen oko 13 sati. U gašenju je sudjelovalo sedam vatrogasaca JVP-a Delnice s dva kamiona i jednim kombijem te šest vatrogasaca DVD-a Lokve s jednim kamionom i jednim terenskim vozilom.

Šteta nastala požarom cijeni se na više desetaka tisuća kuna. Stan je inače u vlasništvu 34-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Požar u Rijeci

Osim navedenog požara, u ranim jutarnjim satima u Zadarskoj ulici u Rijeci izbio je požar u kojem su oštećena vrata frizerskog salona, skladišta trgovine i kotlovnice te drugi predmeti. U ovom požaru nije bilo ozlijeđenih. 

Provedenim očevidom isključen je tehnički uzrok ovog požara te je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti i relevantnih činjenica izbijanja požara. Materijalna šteta nastala ovim požarom bit će utvrđena naknadno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara