Policija pretražuje kuću u kojoj je nađeno Jasminino tijelo. Nešto su iznijeli

Policija pretražuje kuću u kojoj je nađeno Jasminino tijelo. Nešto su iznijeli
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

POLICIJA je pretresla kuću i dvorište obitelji Dominić u kojoj je u subotu u zamrzivaču pronađeno tijelo Jasmine Dominić koja je nestala prije 19 godina.

>>Pokopana Jasmina Dominić

>>FOTO Pogledajte kako Jasmininu sestru odvode u pritvor

>>Smiljanin ujak: Znam istinu

>>Smiljana Srnec nije više osumnjičena, sada je okrivljenica. Potvrđen uzrok smrti

Podsjetimo, Jasmina je nestala 2000. godine, a njezino je tijelo nakon 19 godina pronađeno u  zamrzivaču u obiteljskoj kući u selu Palovec. Nestanak Jasmine Dominić prijavljen je tek 2005. godine. Njezina sestra Smiljana Srnec okrivljena je za njezino ubojstvo te se nalazi u pritvoru.

Policija je iznijela nešto iz kuće

Pretres kuće počeo je oko devet sati jutros, a policija je nedavno iz kuće iznijela nekoliko predmeta omotanih u karton. Kako se vidi iz priloženih fotografija, policija je uz kuću pretražila i okolne objekte u dvorištu.

Na pretres su došli kći Smiljane Srnec i njezin suprug.

Pretres je završen oko 11:20 sati.

Za ubojstvo okrivljena sestra Smiljana

Kad je nestala, Jasmina Dominić imala je samo 23 godine, a uoči nestanka je živjela u toj kući sa starijom sestrom Smiljanom koja je okrivljena za njezino ubojstvo. Jasmina je ubijena udarcima u glavu. 

Jasmininoj sestri Smiljani je prekjučer određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje na ubojstvo sestre Jasmine Dominić koja je posljednji put viđena 2000. godine, a čije je tijelo u subotu pronađeno u škrinji u obiteljskoj kući.

Darko Galić potvrdio da je istraga počela.

"Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je danas donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenice, rekao je. Donošenjem rješenja o provođenju istrage više u postupku nemamo osumnjičenicu nego se, prema zakonskoj terminologiji, sada radi o okrivljenici", objasnio je.

Na brojna pitanja i dalje nema odgovora

Jedna od čudnijih stvari je činjenica da je Jasminin nestanak prijavljen 16. kolovoza 2005. godine, dok se u službenoj evidenciji nestalih osoba ističe kako je djevojka nestala u kolovozu 2000. godine. Informaciju da je Jasminin nestanak prijavljen 2005. godine potvrdila je i policija. Postavlja se pitanje što se događalo u tih pet godina i kako je moguće da je u službenoj evidenciji nestanak zabilježen 2000. godine, dok je policija prijavu o nestanku primila 2005. godine.

Najveći misterij vjerojatno će uspjeti riješiti policija, a to je kako je moguće da je čak petero ljudi živjelo u kući u kojoj se nalazi škrinja s lešom djevojke. Iako su sestre u početku živjele same, Smiljana se udala i njezin suprug se uselio u kuću. Dobili su dvoje djece, a Smiljana je imala i kćer iz ranije veze. Škrinja nije bila skrivena u podrumu ili na nekom drugom mjestu. Naprotiv, kako je potvrdila policija, nalazila se u hodniku prizemlja kuće, ispod stepenica. Navodno je nitko nije koristio, ali je stalno bila uključena u struju.

Mještani se pitaju i kako je moguće da policija leš nije otkrila još 2005. godine, kada su primili prijavu o nestanku. Iz policije tvrde da su kuću detaljno pretražili.

Jasmina je pokopana u srijedu 

Jasmina je pokopana prošle srijede na mjesnom groblju nakon što je na njezinom tijelu provedena obdukcija.

Na mjesnom groblju se na njezinoj sahrani okupilo više stotina ljudi.

Na sprovod su došli Smiljanin suprug i kći, majka te brojni rođaci i obiteljski prijatelji. Osim toga, na posljednji ispraćaj stiglo je više stotina prijatelja i mještana.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara