Policija privela vozača koji je projurio kroz rampu na Bajakovu

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA policija privela je danas istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru makedonskog državljanina koji je u ponedjeljak kombijem projurio kroz granicu između Srbije i Hrvatske pokušavši pritom pogaziti policajce koji su ga zaustavljali.

Četrdesettrogodišnji makedonski državljanin albanske nacionalnosti A.I. je u ponedjeljak oko podne kombijem makedonskih registracijskih pločica polomio dvije rampe na graničnom prijelazu Bajakovo i u tri navrata nasrnuo vozilom na djelatnike hrvatske policije zbog čega će protiv njega policija podignuti kaznenu prijavu zbog teškog ubojstva u pokušaju, rekli su danas policajci novinarima na mjestu očevida.

Savladan je i uhićen u blizini naplatnih kućica kod Lipovca, rekao je načelnik Odjela za granicu PU vukovarsko-srijemske Tomislav Iljića.

Opisujući što je prethodilo uhićenju vozača kombi vozila, Tomislav Iljić je rekao da su hrvatski granični policajci zamijetili kako na srbijanskom graničnom prijelazu Batrovci policajci pokušavaju zaustaviti, čak i ispalivši hitac, kombi koji je jurio prema hrvatskoj državnoj granici.

Na hrvatskom graničnom prijelazu Bajakovo vozač je nasrnuo kombijem na policajca koji ga pokušao zaustaviti. Policajac je ispalio hitac u donji dio kombija i bacio se u stranu, a kombi je odjurio autocestom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na oko kilometar od graničnog prijelaza policija ga je stigla i zaustavila, ali on je ponovno krenuo pokušavajući pregaziti policajca koji je u tom trenutku u donji dio kombi vozila ispalio dva hica.

Policija je ponovno stigla kombi kod naplatnih kućica kod Lipovca, zaustavila ga i uhitila vozača, koji je pri tom pružao otpor, rekao je Iljić.

Tijekom policijske istrage uhićeni se branio šutnjom i nisu jasni razlozi njegovog ponašanja, tim prije što u vozilu nije nađeno ništa što bi moglo upućivati da je nešto pokušao ilegalno uvesti u Hrvatsku, a ispravni su bili i dokumenti s kojima je mogao uredno prijeći granicu, rekao je Iljić.

Dodao je kako su tijekom potjere za vozačem kombija pripadnici srbijanske policije ušli nekoliko stotina metara u hrvatsko državno područje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara