Policija sutra kreće u veliku akciju, evo koje ceste će posebno nadzirati

Policija sutra kreće u veliku akciju, evo koje ceste će posebno nadzirati
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

UOČI i na dan Velike Gospe, 15. kolovoza, policija će posebnu pozornost posvetiti stanju sigurnosti u cestovnom prometu te poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti u cilju zaštite svih sudionika u prometu. 

U provođenje planiranih aktivnosti uključit će se maksimalno raspoloživ broj policajaca pa će se osigurati njihova vidljiva nazočnost na cestama, a pogotovo na svim prometnim pravcima koji vode prema marijanskim svetištima.

Očekuje se pojačan promet na autocestama

U Ravnateljstvu policije naglašavaju kako je ove godine blagdan Velike Gospe povezan s vikendom koji slijedi te se stoga očekuje pojačan promet i na autocestama. Stoga policija moli vozače za strpljenje i strogo poštovanje prometnih propisa, od ograničenja brzine, vezanja sigurnosnim pojasom, nekorištenja mobitela do potpunog izbjegavanja alkoholnih pića.

Policija upozorava i na strogu zabranu kretanja zaustavnom trakom, održavanje potrebne udaljenosti između vozila i korištenje lijeve prometne trake autoceste isključivo za pretjecanje.

Uz to, policija skreće pozornost vozačima na pješake na cestama koji će hodočastiti tijekom noći i ranojutarnjih sati, a pješacima savjetuje da zbog svoje sigurnosti poštuju prometna pravila te da koriste reflektirajuće prsluke kako bi ih vozači mogli lakše uočiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara