Lažna uzbuna u Bruxellesu: Sumnjivac nije terorist već student

Lažna uzbuna u Bruxellesu: Sumnjivac nije terorist već student

Foto: Index

U BRUXELLESU je u tijeku velika policijska akcija, a snage sigurnosti okružile su sumnjivog muškarca, javlja BBC. No, kako se ustanovilo nakon višesatne akcije, osumnjičeni nije nikakav terorist već student na briselskom sveučilištu.

Podsjetimo, usprkos velikim vrućinama, viđen je muškarac koji nosi zimski kaput iz kojeg vire žice, a što je policiji bilo sumnjivo. Cijela ova drama događala  se u strogom centru Bruxellesa.

Ubrzo nakon policije koja je sumnjivca imala na nišanu, na teren su izašli i pirotehničari koji su obavili provjeru i ustanovili kako muškarac nije opasan eksplozivom.

Muškarca je opazio zaštitar u središtu grada, nakon čega su u susjednim ulicama uvedene mjere sigurnosti, a obližnje trgovine, dućani i javna knjižnica evakuirani su. Opkolili su ga pripadnici specijalnih snaga, a pirotehničari obavili provjeru, pišu belgijske agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da se 21. srpnja u zemlji u povodu obilježavanja Dana državnosti održavaju vojni mimohod, vatromet i razni glazbeni događaji, sve su službe u povišenom stupnju pripravnosti.

"Dobili smo dojavu da se muškarac ponaša sumnjivo. Nošenje zimskog kaputa na ovim
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara