Policija ubila četiri Indijca osumnjičenih da su silovali i zapalili veterinarku

Policija ubila četiri Indijca osumnjičenih da su silovali i zapalili veterinarku
Foto: EPA

POLICIJA u Indiji danas je ubila četvoricu muškaraca osumnjičenih za silovanje i ubojstvo mlade veterinarke prošlog tjedna u Hyderabadu na jugoistoku zemlje.

Prema navodima policije, muškarci su bili u pritvoru kad ih je policija odvela na mjesto rekonstrukcije zločina. U jednom trenutku policajcima su pokušali ukrasti oružje i pobjeći, nakon čega su ih policajci ubili. U borbi su ozlijeđena dva policajca.

"Na mjestu zločina dvojica muškaraca napala su policajce i pokušala im uzeti oružje dok su dvojica pokušala pobjeći. Policija je na njih zapucala u samoobrani", kazao je policijski časnik.

Tisuće ljudi izašle su na ulice kako bi proslavili taj policijski čin.  BBC-jeva dopisnica iz Indije posjetila je obitelj ubijene veterinarke.

"Ne mogu ovo opisati riječima. Istovremeno sam i sretna, ali i tužna jer moja kći nikada neće doći kući. Njezina duša sad je u miru, pravda je zadovoljena. Nijedna djevojka više ne bi smjela doživjeti ovo što je ona doživjela", rekla je majka ubijene djevojke.

Identificirali su je na temelju nakita i odjeće

Podsjetimo, tijelo 27-godišnje veterinarke pronađeno je krajem studenog. Ona je tog kobnog dana otišla s posla na svom biciklu kako bi stigla na liječnički pregled.

Njezina sestra ispričala je policiji kako ju je sestra nazvala i rekla da joj se ispraznila guma te da joj je jedan vozač kamiona ponudio pomoć. Kazala joj je da ju je već pomalo strah jer je bilo kasno. Obitelj ju je više puta pokušala telefonski dobiti, no mobitel je bio isključen. Članovi obitelji organizirali su potragu, ali je nigdje nisu mogli pronaći te su kontaktirali policiju.

Kada je njezino izgorjelo tijelo pronađeno, obitelj ju je identificirala po nakitu i odjeći. Njezin identitet još nije objavljen.

Tisuće Indijaca prošlog su tjedna prosvjedovale u nekoliko gradova zbog ovog zločina. Demonstranti i zastupnici traže od sudova da slučajeve silovanja rješavaju brže i da ih strože kažnjavaju. Međutim, političari i pravni stručnjaci izrazili su zabrinutost da je to možda bilo namješteno i da je zapravo riječ o pogubljenju te da bi se u tom slučaju radilo o opasnom presedanu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara