Policija uklonila traktore seljaka u Virovitičko-podravskoj županiji

Foto: Damir Glibušić/Cropix

PU VIROVITIČKO-podravska jutros je priopćila da su u utorak navečer na županijskoj cesti kod Suhopolja traktori seljaka uklonjeni s kolnika.

"Na cesti između mjesta Cabune i Žiroslavlja od strane organizatora javnog prosvjeda, udruženja seljaka Virovitičko-podravske županije, otvorena je jedna prometna traka na punktu u mjestu Cabuni na državnoj cesti DC 2, a u mjestu Suhopolju na dijelu županijske ceste 4024 uklonjeni su traktori s kolnika. U mjestu Lukač promet je i dalje blokiran", piše u priopćenju.

Podsjećamo, seljaci virovitičkoga kraja su u ponedjeljak navečer traktorima u potpunosti blokirali državne ceste u Suhopolju, Cabuni i Lukaču, tako da se promet između Terezinog Polja, Virovitice i Pitomače te Virovitice i Slatine odvijao obilazno.

Seljaci Vukovarsko-srijemske županije ostali na cestama


Seljaci na državnoj cesti Vinkovci-Osijek kraj Jarmine poručuju da će ustrajati u prosvjedu. Noć su proveli na cestama, uz vatre i traktore.

Podsjetimo, jučer je održan sastanak predstavnika 50-ak poljoprivrednih udruga s ministrom Petrom Čobankovićem. Demonstrativno su ga napustili predstavnici Sindikata hrvatskih seljaka. Predsjednik tog sindikata Tomislav Pokrovec izjavio je kako traktore neće maknuti s cesta dok ministar ne dođe na pregovore u Slavoniju, a ministar kaže da neće doći u Slavoniju sve dok su prometnice blokirane.

Josipović ponudio svoj kabinet za sastanke i dogovor


Sinoć je predsjednik Ivo Josipović primio Tomislava Pokrovca, predsjednika Sindikata hrvatskih seljaka, Zvonka Pipića, potpredsjednika Sindikata hrvatskih seljaka, Darka Grivičića, predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore i Stjepana Mikolčića, državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Razgovaralo se o prosvjedima poljoprivrednika i njihovim zahtjevima, stanovištima Ministarstva te poljoprivredi općenito. Sudionici su nakon otvorenih razgovora zaključili kako postoje temelji za dogovor o zahtjevima poljoprivrednika, a predsjednik je ponudio čak i svoj kabinet za mjesto sastanka i dogovora te svoje prisustvo eventualnom potpisivanju dogovora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara