Policija upozorava: "Ako primite ovakav telefonski poziv, ni slučajno nemojte nasjesti"

Policija upozorava: "Ako primite ovakav telefonski poziv, ni slučajno nemojte nasjesti"

Foto: 123rf

VUKOVARSKO-srijemska policija upozorava na prevarante koji se na području te policijske uprave telefonom lažno predstavljaju kao djelatnici konzulata ili veleposlanstva i traže od onih za koje znaju da u inozemstvu imaju člana obitelji, novac za njegovo liječenje ili put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
“Unazad nekoliko dana zabilježena su dva slučaja specifičnih prijevara građana, počinjenih na način da nepoznata osoba s telefonskoga broja strane zemlje stupa u kontakt s građanima predstavljajući se kao zaposlenik veleposlanstva u Londonu, tražeći od njih da uplate novac za člana obitelji”, navodi policija u današnjem priopćenju i dodaje da pozivatelj ima saznanja da žrtva ima člana obitelji u inozemstvu.

Novac se uglavnom traži zbog hitnoga liječenja ili za nadoplatu karte i nastavak putovanja prema Republici Hrvatskoj, a traži se da se novac uplati preko Western Uniona.

Iz PU vukovarsko-srijemske upozoravaju građane da u slučaju slična poziva provjere kod osobe za koju se novac traži je li doista potreban, a u protivnom da događaj prijave policiji na broj 192.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara