Policija ušla u još jednu tajnu komoru britanskog "doma strave"

Policija ušla u još jednu tajnu komoru britanskog "doma strave"

BRITANSKA policija uspjela je ući u još jednu tajnu komoru bivšeg Doma za nezbrinutu djecu u Jerseyu, u kojoj su djeca silovana i mučena.

Kako javlja Sky News, druga pronađena soba je oko tri puta veća od one prve, u kojoj su pronađeni tragovi krvi, napis "Godinama sam bio jako zločest" i ljudske kosti, te će biti potrebno više vremena da je policija detaljno pretraži.

Podsjetimo, prva otkrivena podzemna prostorija veličine je svega 3,5 četvornih metara i visine 2,5 metara. U drugu prostoriju istražitelji su ušli tek sada, nakon što je probijen zid koji ju je dijelio od prve prostorije. Otkrivene komore za mučenje djece nisu ucrtane u originalne nacrte doma Haut de la Garenne.

Očekuje se uhićenje tri osobe

Na slučaju trenutno radi više od 160 istražitelja, a u pretragama podzemnih komora će im pomoći i psi tragači. Rezultate analize kostiju i tragova krvi pronađenih u prvoj prostoriji, istražitelji još uvijek čekaju, no objavili su kako očekuju da će u iduća dva tjedna, zbog povezanosti sa slučajem, biti privedene tri osobe - dvije s britanskog otoka Jerseya i jedna iz kontinentalnog dijela Velike Britanije.

Voditelj istrage, Lenny Harper, rekao je kako policija strahuje da je nekoliko djece tijekom mučenja i silovanja i ubijeno. "Dokazi koje smo pronašli izazivaju zabrinutost no ne možemo sa sigurnošću reći da su neka djeca ubijena. Ipak, velika je vjerojatnost za to, jer za neke od njih, nakon odlaska u dom, nitko više nije čuo niti ih je vidio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki od bivših štićenika doma policiji su ispričali o stravičnim događajima koji su se odvijali u mračnim podzemnim komorama doma. Prema njihovim riječima, djeca su čak bila prisiljena gledati silovanje i mučenje svojih prijatelja.

> Strava u bivšem britanskom dječjem domu: Pronađene komore za mučenje djece

> Prva fotografija iz dječjeg mučilišta u Jerseyu: Godinama sam bio zločest

> U britanskom domu strave policija pronašla krv na stubištu; u slučaj upleteni i političari

I.M.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara