Policiji dragovoljno predao puške i više od 3100 komada streljiva

Foto: MUP / Ilustracija

POLICIJSKA uprava Vukovarsko-srijemska izvijestila je kako je u okviru akcije "Manje oružja – manje tragedija" jučer anonimna osoba dragovoljno predala veće količine oružja i streljiva u mjestu Mirkovci.

Osoba je željela ostati anonimna, a policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu predala je jednu poluautomatsku pušku, dvije automatske puške, tri vojne puške i 3101 komad streljiva raznog kalibra.

Ovaj je građanin tako iskoristio odredbe Zakona o oružju, prema kojima se oružje može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje, prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

Iz policije pozivaju i apeliraju na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. "Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način", ističu iz policije.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara