Policijski pas kod Srbina na granici nanjušio skoro 9 kila marihuane

Policijski pas kod Srbina na granici nanjušio skoro 9 kila marihuane
Ilustracija: Pixsell

POLICIJA je na graničnom prijelazu Stara Gradiška, uz pomoć psa za detekciju droga, zaplijenila preko 8,8 kilograma marihuane koju je iz BiH pokušao prošvercati 48-godišnji državljanin Srbije.

Droga je u zajedničkoj akciji policije i carine otkrivena u vozilu srpskih oznaka koje je u utorak oko 15 sati pokušalo ući u Hrvatsku. U policiji kažu kako je sumnju da se u vozilu na kojem su uočene preinake nalazi droga potvrdio policijski pas Dona.

"U vozilu je pronađeno ukupno 8817,29 grama droge marihuane", rekao je na konferenciji za novinare u četvrtak glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske Krešimir Šimić.

U preinakama prtljažnog prostora policija je pronašla 13 paketa marihuane, a još tri paketa nalazila su se u vozačevom sjedalu.

Načelnik postaje granične policije Stara Gradiška Miroslav Matić podsjetio je da je i u srijedu na tom graničnom prijelazu zabilježena zapljena opojnih droga od tri osobe.

Prema policijskim podacima protekle godine u Brodsko-posavskoj županiji podneseno je 55 kaznenih i 190 prekršajnih prijava vezanih uz zlouporabu droga.

Zaplijenjeno je preko 230 kilograma marihuane, 8080 komada različitih lijekova, više od pola kilograma amfetamina, 374 grama kanabis smole, 106 stabljika kanabisa, 15,48 grama kokaina, 8,5 grama metamfetamina te nešto manje od četiri grama heroina i halucinogenih gljiva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara