Policijski "Vjetar" pomeo ruske i ukrajinske prostitutke sa zagrebačkih ulica

U VIŠEMJESEČNOJ akciji "Vjetar" zagrebačka je policija razbila organizirani lanac prostitucije na području Zagreba, kojeg je vodila ukrajinska državljanka koja je dogovarala sastanke prostitutki s mušterijama.

U akciji je uhićeno osam osoba, od čega šest hrvatskih državljana i dvije ukrajinske državljanke. Uhićeni su poradi osnovane sumnje da su se bavili podvođenjem prostitutki za što se terete još dva izraelska i jedan hrvatski državljanin.

Dvije Ukrajinke policija dodatno sumnjiči za krivotvorenje isprava, a jednog se hrvatskog državljanina sumnjiči za držanje automatskog oružja i eksploziva. Jednu uhićenu Ukrajinku policija također tereti za zloporabu droge.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je kako je skupina na području Zagreba organizirala lanac prostitucije tako što je na internetu objavila oglas o pružanju escort usluga i brojeve mobilnih telefona na koje se javljala jedna Ukrajinka koja je dogovarala sastanke s prostitutkama iz Ukrajine i Rusije.

Mušterije su za sat vremena seksualnih usluga plaćale između 150 i 350 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60 posto zarade Ukrajinki na ruke

Ukrajinka je za potrebe prijevoza prostitutki imala i četiri vozača koji su ih vozili u zagrebačke hotele, ali i u privatne stanove i kuće gdje su pružale svoje usluge. Prostitutke su boravile u nekoliko unajmljenih stanova na zagrebačkom području, a od ukupne zarade, 60 posto su predavale Ukrajinki koja je organizirala posao.

Policija je izvijestila kako je višemjesečna kriminalistička obrada u sklopu operativne akcije "Vjetar" završila danas, dočim su jučer i u utorak provedene pretrage stanova i drugih prostorija te pretrage osobnih vozila kojima su se osumnjičeni koristili. Pronađene su manje količine droge, tri krivotvorene putovnice, i to po jedna izraelska, estonska i latvijska, jedna automatska puška sa streljivom, te oko 38.000 kuna, 10.000 eura i 800 dolara gotovine.

U policiji navode kako je temeljem naloga dežurnog Istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu provedeno hitno saslušanje stranih državljanki osumnjičenih za umiješanost u prostituciju, a za jednom je osumnjičenom osobom raspisana potraga s nalogom za uhićenje. Nekoliko osumnjičenika policiji je otprije poznato po istim i drugim kaznenim djelima.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara