poliklinika ´eljuga´ demantira ministra vlahušića, i ističe da su sve djelatnosti u skladu sa zakonom

Poliklinika Eljuga demantirala je danas izjavu ministra zdravstva, Andre Vlahušuća, te naglasila da je i inspekcija Ministarstva zdravstva utvrdila da se sve djelatnosti koje se obavljaju u toj Ginekološkoj poliklinici obavljaju u skladu sa zakonom.

Ministar Vlahušić ustvrdio je na jučerašnjoj konferenciji za novinstvo da je inspekcija Ministarstva zdravstva prilikom nadzora poslovanja te privatne Ginekološke poliklinike zatekla 12 zdravstvenih djelatnika, osam liječnika i četiri medicinske sestre, koji rade na crno.

Poliklinika ´Eljuga´ u današnjem demantiju ističe da je riječ o neistinama iznesenim protiv te zdravstvene ustanove te da je naprotiv ´nakon cijelomjesečnog zdravstveno-inspekcijskog pregleda, vođenog u Poliklinici ´Eljuga´, inspekcija Ministarstva zdravstva nadležna za zakonitost rada, utvrdila da se sve djelatnosti u poliklinici obavljaju u skladu sa zakonom i nije pronašla ni jedan razlog za prekršajnu prijavu´.

´Svi suradnici koji nisu stalni zaposlenici Poliklinike, rade po ugovoru o djelu, koji je zakonski pravovaljan, te se zato nikako ne može govoriti o zapošljavanju na crno. Sve ugovore o radu za devet stalno zaposlenih djelatnika te sve potrebne ugovore o djelu za liječnike-suradnike izradio je kompetentni tim pravnih stručnjaka, a on će se o svemu ovome pravodobno očitovati´, ističe se u demantiju kojeg je potpisala ravnateljica Poliklinike dr. Ljerka Eljuga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također je demantirala i tvrdnju ministra Vlahušića da su u Ginekološkoj poliklinici zatečena dva mamografa bez potrebne dokumentacije te da su zato zapečaćena.

Ravnateljica Poliklinike ´Eljuga´ ističe da je ´novi mamografski uređaj Mammomat 3000 Nova isporučen Poliklinici Eljuga krajem svibnja ove godine. Nakon što je početkom lipnja ove godine, ovlašteni servis Ministarstva zdravstva utvrdio da Mammomat 3000 Nova udovoljava svim uvjetima propisanim Zakonom, a tvrtka Siemens koja se ugovorom s Poliklinikom obvezala voditi postupak do puštanja mamomata u rad, očekivala je da će se to ubrzo i dogoditi´.

´No´, ističe se u priopćenju, ´to se do dana današnjeg nije dogodilo i sa zaprepaštenjem su primili vijest o pečaćenju potpuno novog mamomata. U dugoj i uspješnoj povijesti tvrtke ovaj događaj je presedan, tvrde vodeći ljudi Siemensa´, stoji u priopćenju Poliklinike ´Eljuga´.

Također se podsjeća kako je u Hrvatskoj broj oboljelih žena kao i mortalitet od raka dojke u porastu, a da još uvijek nema dovoljan broj mamografskih uređaja, pogotovo onih visoke kvalitete, kakav je u Poliklinici ´Eljuga´. ´Stoga je neshvatljivo da u takvoj situaciji Ministarstvo zdravstva donosi odluku o zabrani rada potpuno novog mamografskog uređaja´, navodi ravnateljica Poliklinike. dr. Ljerka Eljuga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara